Ηλεκτρονικό τσιγάρο βγάζει η Παπαστράτος

Νίκη Παπάζογλου
Μοιράσου το
Ηλεκτρονικό τσιγάρο βγάζει η Παπαστράτος

Την είσοδο της στην αγορά του ηλεκτρονικού τσιγάρου, με ένα εντελώς διαφορετικό προϊόν από όσα είχαμε συνηθίσει μέχρι χθες, ανακοίνωσε η εταιρεία Παπαστράτος σε μια λαμπρή εκδήλωση για τον εορτασμό των 85 χρόνων παρουσίας της στην Ελλάδα. Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το βράδυ στο παλιό λιθογραφείο της εταιρείας στον Πειραιά, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη, του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη και εκπροσώπων του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου, παρουσιάστηκε το νέο ηλεκτρονικό τσιγάρο που φέρει την ονομασία Iqos και αναμένεται να κυκλοφορήσει στο εμπόριο μέσα στον επόμενο μήνα.

Ειδοποιός διαφορά του Iqos, όπως επεσημάνθηκε από την Παπαστράτος, είναι πως ο καπνιστής ούτε καπνίζει ούτε ατμίζει. Η συσκευή, η οποία θα πωλείται περίπου στα 70 ευρώ και θα είναι διαθέσιμη σε δύο χρώματα, blue black και λευκό, δεν θα γεμίζει με κάποιο υγρό όπως τα ηλεκτρονικά τσιγάρα που έχουμε συνηθίσει, αλλά με ειδικού μεγέθους και επεξεργασίας τσιγάρα.

Η καινοτομία του Iqos σύμφωνα με την Παπαστράτος έγκειται στο γεγονός ότι το τσιγάρο πλέον δεν θα καίγεται άλλα μέσω της ειδικής συσκευής θα θερμαίνεται καταφέρνοντας με τον τρόπο αυτό να μην απελευθερώνει τοξικές ουσίες όπως η πίσσα, οι οποίες παράγονται κατά την καύση του, παρά μόνο νικοτίνη.

Εξαιτίας αυτής της διαδικασίας θέρμανσης του καπνού, η γεύση που αποκτά ο καπνιστής είναι πιο έντονη από αυτή του κανονικού τσιγάρου αλλά η μυρωδιά που διαχέεται στο χώρο ανεπαίσθητη αφού ο καπνός που εκπνέεται πολύ λιγότερος.

Τα ειδικά τσιγάρα που θα πωλούνται στην τιμή των τεσσάρων ευρώ, το πακέτο των 20 τσιγάρων, θα πωλούνται στους σημερινούς χώρους διανομής καπνικών προϊόντων. Θα υπάρχουν τρεις διαφορετικές συσκευασίες με ίδια ποσότητα νικοτίνης, 0,5, αλλά με τρεις διαφορετικές γεύσεις, έντονη γεύση καπνού, πιο απαλή και μέντα.

Κάθε τσιγάρο που μπαίνει στην συσκευή διαρκεί 6 λεπτά ή αλλιώς 24 ρουφιξιές. Όταν περάσει ο χρόνος, η συσκευή ειδοποιεί τον καπνιστή ανάβοντας ένα κόκκινο λαμπάκι. Στη συνέχεια το τσιγάρο αφαιρείται και η συσκευή επανατοποθετείται στην ειδική θήκη της, η οποία τελεί και χρέη φορτιστή. Η διάρκεια φόρτισης του ηλεκτρονικού τσιγάρου για την επόμενη χρήση διαρκεί τέσσερα περίπου λεπτά.

Η συσκευή έχει διάρκεια ζωής περίπου έναν χρόνο, ενώ η συσκευασία της θα περιλαμβάνει τον φορτιστή και ένα ειδικό βουρτσάκι καθαρισμού. Αρχικά η διάθεσή της θα γίνεται μέσω της εταιρείας ενώ δεν αποκλείεται στο μέλλον να δημιουργηθούν και αποκλειστικά καταστήματα για την πώληση του προϊόντος.

Εκτός από την παρουσίαση του ηλεκτρονικού τσιγάρου στο παλιό λιθογραφείο της Παπαστράτος έγινε και μια αναδρομή στην πορεία της εταιρείας μέσα από φωτογραφίες, στιγμιότυπα και αντικείμενα, από το πλούσιο αρχείο της.

Όπως ανέφερε σε σύντομο χαιρετισμό του ο διευθύνων σύμβουλος της Philip Morris International Ανδρέας Καλαντζόπουλος, η εταιρεία Παπαστράτος κάνει την PMI υπερήφανη, καθώς έχει όλα τα χαρακτηριστικά μιας υγιούς επιχείρησης. Παράγει, επενδύει, αναπτύσσεται, καινοτομεί και εξάγει. Σήμερα, η εταιρεία Παπαστράτος με καινούρια σχέδια, υψηλότερες επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες, στέρεες υποδομές και μεγάλη προσφορά στην κοινωνία και την χώρα συνεχίζει τον δρόμο της.


Η πορεία της Παπαστράτος, σύμφωνα με τον Ανδρέα Καλαντζόπουλο, αποδεικνύει ότι η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα, παρά το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, έχει ρόλο να παίξει, ώστε να δημιουργηθεί ένα καλύτερο μέλλον για όλους. Παράλληλα, εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι η Παπαστράτος θα συνεχίσει να ανοίγει δρόμους επιτυχίας για πολλά χρόνια ακόμα.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Παπαστράτος ΑΒΕΣ, Χρήστος Χαρπαντίδης ανέφερε ότι σήμερα γιορτάζει η αυθεντική ελληνική επιχειρηματικότητα, η οποία μέσα από μεγάλες οικονομικοπολιτικές αλλαγές, καταφέρνει να βρίσκει διεξόδους, ώστε να είναι ανταγωνιστική, ενώ συνεχίζει να επενδύει, ενισχύοντας παράλληλα την εξωστρέφειά της.

Η Παπαστράτος, σύμφωνα με τον Χρήστο Χαρπαντίδη, ηγείται για 85 χρόνια σε έναν από τους πιο σημαντικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας. Η συνεισφορά της εταιρείας στην οικονομία και την κοινωνία είναι μεγάλη, ενώ συνεχίζει να κρατά ζωντανούς τους καπνοκαλιεργητές στην Ελλάδα.

Μέσα σε ένα ιδιαίτερα αρνητικό οικονομικό περιβάλλον η εταιρεία Παπαστράτος, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο, υπό το βάρος μιας παράλογης φορολογίας συνεχίζει να προχωρά μπροστά ανοίγοντας νέους δρόμους. «Τα τελευταία επτά χρόνια κάναμε τεράστιες θυσίες για να οδηγήσουμε την εταιρεία σε ασφαλή λιμάνια. Τα καταφέρνουμε, γιατί νοιαζόμαστε για τους εργαζόμενους και την χώρα. Χτίζουμε, δημιουργούμε για το μέλλον με σκληρή δουλειά. Εμπνέουμε ο ένας τον άλλο και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε το ίδιο χαρμάνι της επιτυχίας» ανέφερε ο Χρήστος Χαρπαντίδης στην ομιλία του.

Ηλεκτρονικό τσιγάρο βγάζει η Παπαστράτος
Ηλεκτρονικό τσιγάρο βγάζει η Παπαστράτος
Ηλεκτρονικό τσιγάρο βγάζει η Παπαστράτος
Ηλεκτρονικό τσιγάρο βγάζει η Παπαστράτος

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:51

ΕΣΕΕ: Έξι προβληματισμοί για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του λιανικού εμπορίου

23:42

Γεραπετρίτης: Το νέο μοντέλο του κράτους είναι σήμερα μια κατάκτηση

23:34

Ιράκ-Συρία: Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος χρησιμοποίησε χημικά όπλα, δηλώνουν ειδικοί του ΟΗΕ

23:22

Τουρκία: Συνωστισμός πετρελαιοφόρων δεξαμενόπλοιων μετά το πλαφόν στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου

23:15

«Άμυνες» στην Wall Street πριν από τις αποφάσεις της Fed

22:58

Οι διατλαντικές σχέσεις και το πλαίσιο της διαδικασίας του κοινού Συμβουλίου Εμπορίου και Τεχνολογίας ΕΕ - ΗΠΑ

22:39

Επιθέσεις σε αστυνομικούς με μολότοφ σε ΣΕΦ και Εξάρχεια

22:22

Φινλανδία: 4 στις 10 μικρομεσαίες επιχειρήσεις σχεδιάζουν απολύσεις το 2023

22:17

Μεγάλες απώλειες για το πετρέλαιο, στη «σκιά» του OPEC

22:07

Ουκρανία: Προειδοποιήσεις για έκτακτες διακοπές ηλεκτροδότησης σε όλη τη χώρα

21:21

Βουλή: Προβληματισμοί, ενστάσεις και προτάσεις από φορείς στο νομοσχέδιο για την ΕΥΠ

21:16

Κάτω από τα 1.800 δολάρια ο χρυσός

21:14

Γκραμενιά (ESM): Η Ελλάδα έκανε περισσότερα από αυτά που περιμέναμε

20:58

Eurogroup: Ξανά πρόεδρος ο Πασκάλ Ντόναχιου

20:51

Γ. Καραγιάννης: Τα 10+5 έργα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την ανάπτυξη της Πελοποννήσου

20:32

Σταϊκούρας: Η απόφαση του Eurogroup αναγνωρίζει ότι έχει ανοίξει νέο κεφάλαιο για τη χώρα

20:32

Eurogroup για Ελλάδα: Ιστορική στιγμή εκπλήρωσης όλων των στόχων, εκταμίευση «δόσεων» 6 δισ. - Νέες συστάσεις με ορόσημο την επόμενη Άνοιξη

20:22

Κρις Πάππας: Στο υψηλότερο επίπεδο ιστορικά η σχέση Ελλάδας - ΗΠΑ

20:15

Κυρώσεις στο ρωσικό πετρέλαιο: Άλλος ένας «άγνωστος Χ» για την ενίσχυση του πληθωρισμού

20:13

Μητσοτάκης: Εφάπαξ ενίσχυση 600 ευρώ σε όλους τους ενστόλους σε ΕΛΑΣ και Λιμενικό

20:05

VF: Η μητρική των North Face και Timberland «κόβει» τον στόχο για τα κέρδη - Αποχωρεί ο CEO

19:47

Λαγκάρντ σε Καϊλή: Η αύξηση των επιτοκίων θα μειώσει τον πληθωρισμό και θα ομαλοποιήσει την οικονομία

19:38

Σκρέκας: Tώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για πλαφόν στο φυσικό αέριο

19:30

Κρυπτονομίσματα: Η Nexo αποχωρεί από την αγορά των ΗΠΑ

19:16

Eurogroup: Πρόταση για πλαφόν κατανάλωσης στην επιδότηση λογαριασμών ρεύματος

19:15

Η Nike «τελείωσε» τον Κάιρι Ίρβινγκ για αντισημιτικά σχόλια - Χάνει 11 εκατ. δολάρια

18:55

Πτωτική εκκίνηση εβδομάδας στις ευρωαγορές, με ανησυχίες για τα επιτόκια

18:39

ΟΗΕ: Ένας στους πέντε ανθρώπους σε όλον τον κόσμο έχει υποστεί βία ή παρενόχληση στον εργασιακό χώρο

18:22

ΕΡΓΑΝΗ: Ξεκινούν οι αιτήσεις αναστολής συμβάσεων εργασίας για επιχειρήσεις στην Κρήτη και στη γουνοποιία

18:15

Βρετανία: Η κυβέρνηση δεν έχει αλλάξει στάση σε ό,τι αφορά τα Μάρμαρα του Παρθενώνα