Στα 17 δισ. δολάρια το πλήγμα της BlackRock από τις κυρώσεις στη Ρωσία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στα 17 δισ. δολάρια το πλήγμα της BlackRock από τις κυρώσεις στη Ρωσία
Η εταιρεία ανέστειλε όλες τις αγορές ρωσικών assets στις 28 Φεβρουαρίου.

Βαρύ τίμημα πληρώνει η BlackRock, ο μεγαλύτερος διαχειριστής κεφαλαίων στον κόσμο, από τον πόλεμο κυρώσεων μεταξύ των χωρών της Δύσης και της Ρωσίας λόγω της εισβολής της Μόσχας στην Ουκρανία.

Το πλήγμα στο χαρτοφυλάκιο κινητών αξιών της BlackRock από την κρίση στην Ανατολική Ευρώπη και τις επιπτώσεις της υπολογίζεται σε 17 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τους Financial Times.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, στο τέλος του Ιανουάριου, οι πελάτες της BlackRock , στα τέλη Ιανουαρίου οι πελάτες της κατείχαν ρωσικά στοιχεία ενεργητικού συνολικής αξίας άνω των 18,2 δισ. δολαρίων αλλά το κλείσιμο της χρηματιστηριακής αγοράς της Μόσχας και οι διεθνείς κυρώσεις κατέστησαν τη συντριπτική πλειοψηφία τους μη πωλήσιμη, με αποτέλεσμα η BlackRock να διαγράψει κάθετα την αξία τους.

Η εταιρεία ανέστειλε όλες τις αγορές ρωσικών assets στις 28 Φεβρουαρίου και ενημέρωσε πως συμμετοχές της τότε στη χώρα είχαν μειωθεί σε λιγότερο από το 0,01% του συνόλου των στοιχείων της.

Εκπρόσωπος της BlackRock δήλωσε ότι την ίδια μέρα η συνολική τους αξία είχε υποχωρήσει στα 1 δισ. δολάρια, και ότι η μείωση οφειλόταν σε διαγραφή αξίας και όχι σε πωλήσεις.

O Λάρι Φινκ, υψηλόβαθμο στέλεχος της BlackRock, ανέφερε σε ανάρτηση του στο LinkedIn πως «εργαζόμαστε για να εξασφαλίσουμε πως οι πελάτες μας θα μπορούν να εξέλθουν από τα ρωσικά στοιχεία ενεργητικού που κατέχουν, σε συνεννόηση με τις αρμόδιες αρχές».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider