Ο Τζορτζ Σόρος απέκτησε μερίδιο σε Rivian και Peloton, πούλησε μετοχές Amazon και Alphabet

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Τζορτζ Σόρος απέκτησε μερίδιο σε Rivian και Peloton, πούλησε μετοχές Amazon και Alphabet
Το Soros Fund Management αγόρασε σχεδόν 20 εκατομμύρια μετοχές της Rivian το περασμένο τρίμηνο, αξίας περίπου 2 δισ. δολαρίων.

Μερίδιο αξίας άνω του 1 δισ. δολαρίων απέκτησε στην εταιρεία Rivian Automotive το επενδυτικό ταμείο του δισεκατομμυριούχου Τζορτζ Σόρος, καθώς και μερίδιο 13,3 εκατ. δολαρίων στην Peloton Interactive.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, το Soros Fund Management αγόρασε σχεδόν 20 εκατομμύρια μετοχές της Rivian το περασμένο τρίμηνο, αξίας περίπου 2 δισ. δολαρίων. Από το κλείσιμο της Παρασκευής, ωστόσο, το μερίδιο αξίζει περίπου τα μισά, κοντά στα 1,17 δισ. δολάρια.

Οι μετοχές της Rivian έχουν υποχωρήσει 43% έως τώρα φέτος, έπειτα από την ανακοίνωση πως δεν επιτεύχθηκαν οι στόχοι παραγωγής του 2021 και από δημοσιεύματα πως μια συμφωνία με τη Samsung για παραγωγή μπαταριών απέτυχε. Η διευθύνουσα σύμβουλος της Rivian, Claire McDonough, δήλωσε στις αρχές Ιανουαρίου ότι η εταιρεία σκοπεύει να βάλει την ανάπτυξη σε προτεραιότητα, πάνω από τα κέρδη προς το παρόν, μετά την τεράστια δημόσια εγγραφή της τον Νοέμβριο.

Επίσης, στην ίδια ανακοίνωση, έγινε γνωστό ότι η Soros Fund Management μείωσε τη συμμετοχή στις Big Tech το τέταρτο τρίμηνο, περιορίζοντας τις θέσεις στην Amazon και τη μητρική της Google, Alphabet.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider