Tesla: Ανακαλεί πάνω από 800.000 οχήματα λόγω προβληματικών συστημάτων ασφαλείας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Tesla: Ανακαλεί πάνω από 800.000 οχήματα λόγω προβληματικών συστημάτων ασφαλείας
Τα προβλήματα ασφαλείας αφορούν σε μία σειρά μοντέλων οχημάτων της Tesla που κατασκευάστηκαν εντός της περασμένης τετραετίας.

Σημαντικές απώλειες της τάξης του 2,8% καταγράφει η μετοχή της Tesla στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Wall Street, καθώς ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός ανακοίνωσε την ανάκληση εκατοντάδων χιλιάδων οχημάτων -που κατασκευάστηκαν από το 2017 ως το 2022- εξαιτίας ενός προβλήματος που διαπιστώθηκε στο ηχητικό σήμα που προειδοποιεί τον οδηγό πως δεν φοράει ζώνη ασφαλείας.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το πόρισμα που εξέδωσε η Εθνική Αρχή Οδηγικής Ασφάλειας, διαπιστώθηκαν προβλήματα λειτουργίας αναφορικά με το ηχητικό σήμα που ακούγεται αν δεν είναι δεμένη η ζώνη ασφαλείας του οδηγού, γεγονός που δεν επιτρέπει σε 817.143 οχήματα της Tesla να πληρούν τους κανόνες ασφαλείας που βρίσκονται σε ισχύ, όπως προβλέπεται από τον Ομοσπονδιακό Κανονισμό για την Ασφάλεια Μηχανοκίνητων Οχημάτων.

Όπως αναφέρει το MarketWatc, τα προβλήματα ασφαλείας αφορούν σε μία σειρά μοντέλων οχημάτων της Tesla που κατασκευάστηκαν εντός της περασμένης τετραετίας, όπως τα Model S, Model X, Model Y και Model 3s.

Σε δήλωσή της, η εταιρεία του Έλον Μασκ ανέφερε πως προτίθεται να πραγματοποιήσει άμεσα μία ενημέρωση στο λογισμικό των επίμαχων οχημάτων, αποστέλλοντας σχετικές ειδοποιήσεις στους κατόχους τους έως τον προσεχή Απρίλιο.

Τέλος, πως τα προβλήματα στο λογισμικό του ηχητικού σήματος για τις ζώνες ασφαλείας δεν είναι το μοναδικό ζήτημα το οποίο καλείται να αντιμετωπίσει ο τεχνολογικός κολοσσός, καθώς τις προηγούμενες η αμερικανική εταιρεία είχε αναγκαστεί να προχωρήσει στην απόσυρση επιπλέον 54.000 περίπου οχημάτων στις ΗΠΑ εξαιτίας προβλημάτων στο σύστημα Full Self-Driving και συγκεκριμένα στην λειτουργία που ακινητοποιεί τα οχήματα εγκαίρως όταν βρίσκονται σε σημεία με πινακίδες STOP.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Tesla ανακαλεί σχεδόν 54.000 οχήματα στις ΗΠΑ

Tesla: Πάνω από τις εκτιμήσεις κέρδη και έσοδα στο δ' τρίμηνο του 2021

gazzetta
gazzetta reader insider insider