Μασκ: «Πλήρως αληθινή» η πρόθεση του 2018 για απόσυρση της Tesla από την Wall Street

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μασκ: «Πλήρως αληθινή» η πρόθεση του 2018 για απόσυρση της Tesla από την Wall Street
Σύμφωνα με απόφαση ομοσπονδιακού δικαστηρίου του Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ, όπου εξετάστηκαν οι ισχυρισμοί επενδυτών

Η πρόθεση του ιδρυτή της Tesla, Έλον Μασκ, να αποσύρει την εταιρεία από το αμερικανικό χρηματιστήριο, όπως είχε αναφέρει σε tweet του το 2018, ήταν «πλήρως αληθινή», σύμφωνα με το φάκελο των δικηγόρων του επιχειρηματία σε υπόθεση που εξετάζει ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ, για ισχυρισμούς επενδυτών που κατηγορούν τον Μασκ για απάτη και χειραγώγηση της μετοχής.

Όπως μετέδωσε το Bloomberg, συνήγοροι του δισεκατομμυριούχου ανέφεραν πως ο κρατικό επενδυτικό fund της Σαουδικής Αραβίας είχε όντως συμφωνήσει να στηρίξει το σχέδιο του Μασκ για απόσυρση της Tesla από την Wall Street.

«Το tweet του κ. Μασκ στις 7 Αυγούστου του 2018 το οποίο ενημέρωνε για την πρόθεση εξόδου της Tesla από το χρηματιστήριο ήταν απολύτως αληθινό ως προς το περιεχόμενό του. Ο κ. Μασκ εξέταζε την πιθανότητα εξόδου της Tesla σε τιμή 420 δολάρια ανά μετοχή. Η χρηματοδότηση είχε εξασφαλιστεί. Υπήρχε δε και επενδυτική στήριξη» ανέφερε ο δικηγόρος του ιδρυτή της Tesla, Άλεξ Σπίρο, σε δήλωση του.

Υπενθυμίζεται πως η αναφορά του Μασκ το 2018 είχε οδηγήσει σε αγωγή εναντίον του από την αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς (SEC), κατηγορώντας τον ιδρυτή της Tesla για απάτη και χειραγώγηση μετοχής, καθώς μετά από το επίμαχο tweet η μετοχή της Tesla είχε ανέβει έως και 13.

Μασκ και SEC κατέληξαν σε συμβιβασμό, με τον πρώτο να καταβάλει το ποσό των 40 εκατ. δολαρίων και να αποσύρεται από τη θέση του προέδρου της Tesla για 3 χρόνια.

Λίγες εβδομάδες μετά από την 7η Αυγούστου του 2018, ο Μασκ σε ένα άλλο tweet του ανέφερε πως δεν θα αποσύρει την Tesla από το αμερικανικό χρηματιστήριο.

Οι επενδυτές ζητούν δικαστική επικύρωση πριν την έναρξη της σχετικής δίκης - θα αρχίσει στις 31 Μαΐου - ότι οι συγκεκριμένες δηλώσεις του Μασκ ήταν παραπλανητικές. Το ζήτημα θα εξεταστεί τον Μάρτιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ο 19χρονος που ζήτησε 50.000 δολάρια από τον Έλον Μασκ βάζει στο στόχαστρο και άλλους δισεκατομμυριούχους

gazzetta
gazzetta reader insider insider