Ποιο είναι η «χακί» έκταση στην Αίγινα που «βγαίνει» προς αξιοποίηση

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ποιο είναι η «χακί» έκταση στην Αίγινα που «βγαίνει» προς αξιοποίηση
Αναζητείται μισθωτής για τα 330 στρέμματα του ακινήτου «Πέρδικα», έναντι 1 εκατ. ευρώ ετησίως.

Στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την εκμετάλλευση μέρους της ακίνητης περιουσίας του η αρμόδια «ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ» προωθεί διαγωνισμό, μεταξύ άλλων, για την αξιοποίηση έκτασης άνω των 330 στρεμμάτων στην Αίγινα. Πρόκειται για αγροτεμάχιο με έκταση 330.215,86 τ.μ., ιδιοκτησίας του ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΤΟΛΟΥ στο νησί του Σαρωνικού που θα «βγει», εφόσον υπάρχουν ενδιαφερόμενοι και προτάσεις, προς εκμίσθωση για περίοδο έως 99 έτη και με ετήσιο επιθυμητό ενοίκιο 1 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τη σχετική πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος (με ημερομηνία 19 Ιανουαρίου 2022), η Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων (ΥΠ.Α.Α.Π.Ε.Δ.) καλεί φυσικά και νομικά πρόσωπα είτε αυτοτελώς είτε σε ένωση είτε σε κοινοπραξία να υποβάλλουν προτάσεις αξιοποίησης του ακινήτου «Πέρδικα», στη νήσο Αίγινα της περιφέρειας Αττικής, με εμβαδόν αγροτεμαχίου 330.215,86 τ.μ., το οποίο είναι παραθαλάσσιο με ήπιες κλίσεις. Στόχος της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος είναι η συλλογή προτάσεων για τη βέλτιστη αξιοποίηση του εν λόγω ακινήτου ενόψει διαμόρφωσης της προκήρυξης πλειοδοτικού διαγωνισμού.

Όπως αναφέρεται, «για τις τυχόν υποβληθείσες προτάσεις αξιοποίησης του εν λόγω ακινήτου θα πρέπει να ληφθούν υπ’ όψιν ως δεδομένα τα κάτωθι:

  • Ένταξη της επένδυσης στις Στρατηγικές Επενδύσεις σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.
  • Μακροχρόνια μίσθωση του ακινήτου, η οποία δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 99 χρόνια.
  • Καταβολή ετήσιου μισθώματος ύψους 1.000.000 ευρώ».

Οι προτάσεις των ενδιαφερομένων θα πρέπει να κατατεθούν έως και την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022.

Όπως σημειώνεται, στο υποβληθέν πλάνο αξιοποίησης θα πρέπει να συμπεριλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η εμπειρία του αιτούντος σε υλοποίηση, διαχείριση και λειτουργία παρόμοιων αξιοποιήσεων ακινήτων, η επιθυμητή χρήση ακινήτου (συμπεριλαμβάνοντας το θεσμικό πλαίσιο επιτρεπόμενων χρήσεων γης και όρων δόμησης - κάλυψης), το ύψος της σχεδιαζόμενης επένδυσης, η χρονική διάρκεια μίσθωσης αναλόγως των σεναρίων αξιοποίησης, το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης εργασιών και οι πιθανές διακριτές φάσεις ανάπτυξης, οι τεχνοοικονομικές μελέτες των σεναρίων αξιοποίησης ώστε να εξασφαλίζεται η βιωσιμότητα των προτεινόμενων επενδυτικών σχεδίων, λαμβάνοντας υπ’ όψιν το ετήσιο μίσθωμα κ.α.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider