Η Google επενδύει 1 δισ. δολάρια στην αγορά smartphone της Ινδίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Google επενδύει 1 δισ. δολάρια στην αγορά smartphone της Ινδίας
Η αγορά της Ινδίας μετρά ήδη 750 εκατ. χρήστες internet, με εκατ. πολίτες να αναμένεται να αποκτήσουν πρόσβαση στο διαδίκτυο τα επόμενα χρόνια.

Η Google ανακοίνωσε πως θα επενδύσει 1 δισ. δολάρια για την επέκταση της στην αγορά των smartphone της Ινδίας, μια από τις γρηγορότερα αναπτυσσόμενες του κόσμου.

Ειδικότερα, ο αμερικανικός τεχνολογικός όμιλος θα «ρίξει» 700 εκατ. δολάρια στην Bharti Airtel, τον δεύτερο μεγαλύτερο πάροχο τηλεπικοινωνιών της ασιατικής χώρας, αποκτώντας το 1,28% της ινδικής εταιρείας. Ακόμα, 300 εκατ. δολάρια θα διατεθούν για μελλοντικές πολυετής συμφωνίας μεταξύ των Google και Bharti Airtel.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι δύο πλευρές θα εργαστούν για τη μείωση του κόστους αγοράς των smartphone στην αγορά της Ινδίας ενώ θα εργαστούν για την ανάπτυξη του δικτύου 5G και των υπηρεσιών cloud στη χώρα.

Σημειώνεται πως η Google είχε ανακοινώσει το 2020 επένδυση 4,5 δισ. δολαρίων στη ανταγωνίστρια της Bharti Airtel, Jio Platforms, παρουσιάζοντας το πρώτο φθηνό 4G smartphone της Ινδίας μέσα στο 2021.

Όπως ανέφερε το CNN, η αγορά της Ινδίας μετρά ήδη 750 εκατ. χρήστες internet, με εκατ. πολίτες να αναμένεται να αποκτήσουν πρόσβαση στο διαδίκτυο τα επόμενα χρόνια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Google: Δίνει 1 δισ. δολάρια για κτήριο γραφείων στο Λονδίνο

gazzetta
gazzetta reader insider insider