Boeing: Ζημίες για 3η συνεχόμενη χρονιά - «Πλήγμα» 3,5 δισ. δολαρίων από τα 787 Dreamliner

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Boeing: Ζημίες για 3η συνεχόμενη χρονιά - «Πλήγμα» 3,5 δισ. δολαρίων από τα 787 Dreamliner
Τα έσοδα της εταιρείας ανήλθαν σε 14,79 δισ. δολάρια έναντι εκτίμησης των αναλυτών για έσοδα στα 16,59 δισ. δολάρια.

Σε 3,5 διαμορφώθηκαν οι προ φόρων ζημίες στα αποτελέσματα της Boeing από τη μη παράδοση του στόλου των 787 Dreamliner, καθώς τα προβλήματα στην παραγωγή των αεροσκαφών απέτρεψαν την εταιρεία από τις παραδόσεις τους για τους τελευταίους 15 μήνες.

Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα δ' τρίμηνου του 2021 που ανακοίνωσε η Boeing, οι ζημίες ανά μετοχή διαμορφώθηκαν σε 7,69 δολάρια έναντι ζημιών 42 σεντ ανά μετοχή που ανέμεναν αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Refinitiv.

Τα έσοδα της εταιρείας ανήλθαν σε 14,79 δισ. δολάρια έναντι εκτίμησης των αναλυτών για έσοδα στα 16,59 δισ. δολάρια, μετέδωσε το CNBC.

Για το σύνολο του 2021, η Boeing κατέγραψε ζημίες για 3η διαδοχική χρονιά, λόγω των επιπτώσεων που έχει η πανδημία του κορονοϊού στις διεθνείς αερομεταφορές και εξαιτίας των προβλημάτων στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα.

Ωστόσο, όπως υποστηρίζει η διοίκηση της εταιρείας, εμφάνισε θετικές ταμειακές ροές στο δ' τρίμηνο του 2021, για πρώτη φορά από το 2019, κυρίως λόγω των αυξημένων παραγγελιών για τα αεροσκάφη 737 Max.

Ο CEO της Boeing, Νταβίντ Καλχούν, ανέφερε σε δήλωση του πως «το 2021 ήταν βασικά χρονιά αναδιάρθρωσης για εμάς και ξεπεράσαμε σημαντικά εμπόδια. Παρ' όλο που έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε, είμαι αισιόδοξος για το ότι θα επιταχύνουμε την ανάπτυξη μας από το 2022 και μετά».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Boeing: Επένδυση 450 εκατ. δολαρίων στην Wisk για την ανάπτυξη αυτόνομων ιπτάμενων ταξί

gazzetta
gazzetta reader insider insider