Johnson & Johnson: Αύξηση 46% στα έσοδα από τις πωλήσεις εμβολίων το 2022

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Johnson & Johnson: Αύξηση 46% στα έσοδα από τις πωλήσεις εμβολίων το 2022
Johnson
Αύξηση των εσόδων από τις πωλήσεις εμβολίων κατά του κορονοϊού κατά 46% αναμένει για το 2022 η φαρμακευτική εταιρεία Johnson & Johnson.

Αύξηση των εσόδων από τις πωλήσεις εμβολίων κατά του κορονοϊού κατά 46% αναμένει για το 2022 η φαρμακευτική εταιρεία Johnson & Johnson, καθώς εκτιμά πως σταδιακά μέσα στο έτος θα αμβλύνονται τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στις μονάδες παραγωγής, ενώ προβλέπει πως η ζήτηση θα αυξηθεί σε σχέση με το 2021.

Πιο αναλυτικά, η αμερικανική εταιρεία που παρασκεύασε το μονοδοσικό εμβόλιο κατά της Covid-19 εκτιμά πως τα έσοδα από τις πωλήσεις εμβολίων το 2022 θα διαμορφωθούν στα 3,5 δισ. δολάρια, ενώ το προηγούμενο έτος τα αντίστοιχα έσοδα ανήλθαν στα 2,39 δισ. δολάρια, καθώς οι καθυστερήσεις στις παραδόσεις και ο αυξημένος ανταγωνισμός δεν της επέτρεψαν να πιάσει τον στόχο για έσοδα 2,5 δισ. δολαρίων από τις πωλήσεις εμβολίων.

Συνολικά, οι πωλήσεις της Johnson & Johnson στο σύνολο του 2021 διαμορφώθηκαν στα 24,80 δισ. δολάρια, χειρότερα των προβλέψεων για συνολικές πωλήσεις 25,2 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv, με αποτέλεσμα η μετοχή της εταιρείας να χάνει 1,2% στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Wall Street.

Σύμφωνα με το Reuters, η J&J είδε τις πωλήσεις των υπόλοιπων «ισχυρών χαρτιών» της, όπως το αντικαρκινικό φάρμακο Imbruvica και το Stelara για τη θεραπεία της νόσου του Crohn να μειώνονται σημαντικά στην διάρκεια του 2021.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

J&J: Αίτημα στον EMA για τη χρήση του εμβολίου της στην ενισχυτική δόση

Οι ΗΠΑ εξετάζουν την αποστολή εμβολίων της J&J σε ζώνες συγκρούσεων

gazzetta
gazzetta reader insider insider