Pfizer: Επένδυση 1,35 δισ. δολαρίων για θεραπεία σπάνιων ασθενειών σε συνεργασία με την Beam Therapeutics

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Pfizer: Επένδυση 1,35 δισ. δολαρίων για θεραπεία σπάνιων ασθενειών σε συνεργασία με την Beam Therapeutics
Στην επένδυση συνολικά 1,35 δισ. δολαρίων για την ανάπτυξη φαρμάκων για σπάνιες γενετικές ασθένειες σε συνεργασία με την Beam Therapeutics Inc. προχωράει ο αμερικανικός φαρμακευτικός κολοσσός Pfizer.

Στην επένδυση συνολικά 1,35 δισ. δολαρίων για την ανάπτυξη φαρμάκων για σπάνιες γενετικές ασθένειες σε συνεργασία με την Beam Therapeutics Inc. προχωράει ο αμερικανικός φαρμακευτικός κολοσσός Pfizer.

Πιο αναλυτικά, η Beam αναμένεται να λάβει προκαταβολή ύψους 300 εκατ. δολαρίων από την Pfizer στο πλαίσιο της τετραετούς συμφωνίας, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Bloomberg, ενώ η αμερικανική εταιρεία θα έχει την δυνατότητα να αναπτύξει έως και τρία υποψήφια φάρμακα για σπάνιες γενετικές ασθένειες του ήπατος, των μυών και του κεντρικού νευρικού συστήματος που θα επιλέξει η Beam.

Βασικό στοιχεία των ερευνών από τις δύο εταιρείες είναι η ανάπτυξη μίας τεχνολογίας που θα επιτρέπει την αλλαγή μεμονωμένων γραμμάτων του γενετικού κώδικα, γεγονός που θα οδηγήσει ενδεχομένως σε κρίσιμες τροποποιήσεις στις οδηγίες για την κατασκευή κυττάρων και ιστών.

Σύμφωνα με την Beam, η οποία εδρεύει στο Κέιμπριτζ της Μασαχουσέτης, η παραπάνω τεχνολογία θεωρείται λιγότερο επικίνδυνη αναφορικά με την παρουσίαση παρενεργειών, καθώς μεταβάλει το DNA με αρκετά στοχευμένο τρόπο.

Μιλώντας σχετικά με την συμφωνία, ο επικεφαλής επιστημονικός διευθυντής της Pfizer, Mikael Dolsten, ανέφερε πως «βλέπουμε τη συνεργασία με τη Beam ως μια ευκαιρία για την προώθηση της επόμενης γενιάς θεραπειών γονιδιακής επεξεργασίας», σημειώνοντας παράλληλα πως μία επιτυχημένη δοκιμή μπορεί να οδηγήσει σε μεταμόρφωση για ανθρώπους που ζουν με σπάνιες γενετικές ασθένειες».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider