«Καρέ» διεκδικητών για το «ιατρικό» κτιριακό ΣΔΙΤ 71,8 εκατ. ευρώ της Ακαδημίας Αθηνών

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Καρέ» διεκδικητών για το «ιατρικό» κτιριακό ΣΔΙΤ 71,8 εκατ. ευρώ της Ακαδημίας Αθηνών
Όλοι οι συμμετέχοντες, δηλαδή οι ΑΒΑΞ, Intrakat, ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ προκρίθηκαν επισήμως στη διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου.

Όλοι οι συμμετέχοντες, δηλαδή οι ΑΒΑΞ, Intrakat, ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ προκρίθηκαν με τη «βούλα» στη διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου του δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού για την ανέγερση κτιρίου παροχής υπηρεσιών εξατομικευμένης ιατρικής του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ), μέσω ΣΔΙΤ, ύψους 71,8 εκατ. ευρώ.

Όπως είχε αναφέρει το insider, ολοκληρώθηκε στις αρχές Δεκεμβρίου η διαδικασία υποβολής φακέλων, ενώ η Επιτροπή Διενέργειας του Διαγωνισμού έκρινε ότι οι υποβληθέντες Φάκελοι Συμμετοχής στο Διάλογο, είναι πλήρεις. Έτσι, μετά και από σχετική συνεδρίαση που πραγματοποίησε προ ημερών το Δ.Σ. του Ι.ΙΒ.Ε.Α.Α. «άνοιξε ο δρόμος» για τη συμμετοχή των ανωτέρω τεσσάρων προεπιλεγέντων στη διαδικασία, η οποία θα καθορίσει και τις τελικές παραμέτρους του διαγωνισμού.

Πρόκειται για το έργο «Σχεδιασμός, κατασκευή, χρηματοδότηση, συντήρηση, λειτουργία & προμήθεια εξοπλισμού για την ανέγερση κτιρίου παροχής υπηρεσιών εξατομικευμένης ιατρικής μέσω ΣΔΙΤ», με τους ομίλους ΑΒΑΞ, INTRAKAT, ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ να έχουν περάσει, ως γνωστόν, στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού, από την οποία είχε αποκλειστεί η ένωση φορέων ΕΡΕΤΒΟ – ΕΚΤΕΡ. Επόμενη φάση θα είναι θα είναι η κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών με την ημερομηνία να μην έχει ακόμα οριστεί καθώς πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί το στάδιο του διαλόγου.

Με το έργο προωθείται η κατασκευή μιας σύγχρονης κτιριακής εγκατάστασης υψηλών τεχνικών προδιαγραφών, συνολικού ενδεικτικού εμβαδού 23.000 τετραγωνικών μέτρων (τ.μ.), με σκοπό την επίτευξη δυναμικής συνέργειας μεταξύ ακαδημαϊκών και επιχειρηματικών φορέων προς νέες εφαρμογές και καινοφυείς (start-ups) επιχειρήσεις. Στην ίδια σύμβαση εντάσσεται και η ανακατασκευή του Λομβερδείου κτιρίου, που βρίσκεται στο Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος «Η Σωτηρία», για τη δημιουργία μονάδας κλινικών μελετών, συνολικού εμβαδού 555 τ.μ.

Η διάρκεια της σύμβασης έχει οριστεί στα 27 χρόνια. Οι κτιριακές εγκαταστάσεις θα στεγάσουν τις πλέον σύγχρονες (state-of-the-art) εργαστηριακές υποδομές, για την ανάπτυξη και προσφορά απολύτως εξειδικευμένων ιατρικών υπηρεσιών εξατομικευμένης ιατρικής, σε συνεργασία με διάφορους φορείς, όπως πανεπιστήμια, πανεπιστημιακές κλινικές, ερευνητικά κέντρα, νοσοκομεία -θεραπευτήρια, φαρμακοβιομηχανίες, διαγνωστικά κέντρα, και εταιρείες πληροφορικής στον χώρο της υγείας.

Ταυτόχρονα, ο χώρος των κτιρίων θα προσφέρεται προς εγκατάσταση νεοφυών (start-ups) και άλλων καινοτόμων επιχειρήσεων, που δραστηριοποιούνται στον χώρο της βιοτεχνολογίας, διαγνωστικής και ιατρικών εφαρμογών, οι οποίες θα έχουν τη δυνατότητα άμεσης πρόσβασης στις ερευνητικές υποδομές και τη μοναδική ευκαιρία διαδραστικής επικοινωνίας με το επιστημονικό προσωπικό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider