Επιχειρήσεις | Ελλάδα
23-12-2021 | 10:08

Σύσταση κοινής εταιρείας μεταξύ της ΔΕΗ Ανανεώσιμες και της RWE Renewables

Newsroom
Μοιράσου το
Σύσταση κοινής εταιρείας μεταξύ της ΔΕΗ Ανανεώσιμες και της RWE Renewables
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία σύστασης της κοινής εταιρείας μεταξύ της ΔΕΗ Ανανεώσιμες και της RWE Renewables μετά και την υπογραφή του Συμφωνητικού Σύστασης Κοινής Εταιρείας στις 6 Οκτωβρίου 2021. 

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρει η ΔΕΗ σε σχετική ανακοίνωση, «ολοκληρώθηκε η διαδικασία σύστασης της ανώνυμης εταιρείας, με την επωνυμία ΜΕΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ για την πραγματοποίηση έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ελλάδα.

Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες εισέφερε σε είδος στην ΜΕΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ εννέα κατά 100% θυγατρικές της, οι οποίες αναπτύσσουν εννέα φωτοβολταϊκά έργα με συνολική ισχύ έως 940 MW, τα οποία βρίσκονται στη Δυτική Μακεδονία, εντός των ορίων του πρώην Λιγνιτωρυχείου Αμυνταίου και απέκτησε το 49% της ΜΕΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ. 

Η RWE Renewables εισέφερε τα αντίστοιχα μετρητά στη ΜΕΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ και απέκτησε το 51% αυτής, διατηρώντας τον αποκλειστικό έλεγχο της Κοινής Εταιρείας, ενώ παράλληλα έχει εξασφαλίσει ένα χαρτοφυλάκιο φωτοβολταϊκών έργων αντίστοιχο μεγέθους στην Ελλάδα, με σκοπό να τα συμπεριλάβει στην κοινή εταιρεία». 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.