Λιβανός: Συμφωνία για την απορρόφηση των αποθεμάτων σταφίδας του 2020 από τον ιδιωτικό τομέα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Λιβανός: Συμφωνία για την απορρόφηση των αποθεμάτων σταφίδας του 2020 από τον ιδιωτικό τομέα
Η τιμή απόσυρσης ορίστηκε στο επίπεδο του 1,40 ευρώ το κιλό.

Από τον ιδιωτικό τομέα θα απορροφηθούν τα πλεονασματικά αποθέματα σταφίδας του 2020, καθώς τόσο το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όσο και οι παραγωγοί συμφώνησαν πως το ενδεχόμενο απόσυρσης με κρατικά χρήματα, ενέχει τον κίνδυνο προστίμου από την ΕΕ.

Συγκεκριμένα, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε πριν από μερικές ημέρες, συμφωνήθηκε ανάμεσα στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιο Λιβανό και της συντριπτικής πλειονότητας παραγωγών, συνεταιριστών και ιδιωτικών μεταποιητικών επιχειρήσεων, ότι δεν μπορεί να υπάρξει απόσυρση των αποθεμάτων με κρατικά χρήματα, χωρίς τον κίνδυνο προστίμου από την ΕΕ.

Η τιμή απόσυρσης ορίστηκε στο επίπεδο του 1,40 ευρώ το κιλό και όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ «θα υπάρξει μια εθνική στρατηγική για την αύξηση της τιμής των εξαγωγών με τιμή στόχο τα 2,35 ευρώ το κιλό, μια τιμή που, παρά την πανδημία του κορονοϊού, προσεγγίζει την επιτυχημένη πορεία των προηγούμενων ετών».

Τονίστηκε επίσης, ότι θα διατηρηθεί η συνδεδεμένη ενίσχυση των παραγωγών και στη νέα προγραμματική περίοδο, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Παράλληλα αποφασίστηκε η σύσταση Ομάδας Εργασίας για τη χάραξη Εθνικής Στρατηγικής για τη σταφίδα.

Η εν λόγω ομάδα, η οποία θα βρίσκεται υπό την εποπτεία του ΥΠΑΑΤ, θα αποτελείται από εκπροσώπους της αγοράς, από υπηρεσιακούς παράγοντες τους υπουργείου και από εκπροσώπους από την επιστημονική κοινότητα, η δε ενεργοποίησή της αναμένεται από την αρχή του νέου έτους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider