Oracle: «Έκλεισε» το deal με την Cerner - H μεγαλύτερη εξαγορά της ιστορίας της, ύψους 28,3 δισ. δολαρίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Oracle: «Έκλεισε» το deal με την Cerner - H μεγαλύτερη εξαγορά της ιστορίας της, ύψους 28,3 δισ. δολαρίων
Οι μετοχές της Oracle υποχώρησαν περισσότερο από 2% τη Δευτέρα το πρωί μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας από τις εταιρείες. Οι μετοχές υποχώρησαν 6% την Παρασκευή, αφού η Wall Street Journal ανέφερε για πρώτη φορά ότι η Oracle θα αγόραζε την Cerner.

Ο κολοσσός του επιχειρηματικού λογισμικού Oracle πρόκειται να αγοράσει την εταιρεία ηλεκτρονικών ιατρικών αρχείων Cerner για 95 δολάρια ανά μετοχή ή περίπου 28,3 δισ. δολάρια σε μετοχική αξία, αναφέρει τo Marketwatch.

Η συμφωνία θα μπορούσε να βοηθήσει την Oracle να ενισχύσει την παρουσία της στην υγειονομική περίθαλψη φέρνοντας πλήθος δεδομένων υγείας στις υπηρεσίες cloud της.

Οι μετοχές της Oracle υποχωρούν περισσότερο από 2,5% μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας από τις εταιρείες. Οι μετοχές υποχώρησαν 6% την Παρασκευή, αφού η Wall Street Journal ανέφερε για πρώτη φορά ότι η Oracle θα αγόραζε την Cerner.

Η μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία της

Η τεράστια εξαγορά είναι η μεγαλύτερη που έγινε ποτέ για την Oracle, έναν από τους μεγαλύτερους παρόχους λογισμικού. Η εταιρεία, που ιδρύθηκε το 1977, έχει κεφαλαιοποίηση περίπου 264 δισ. δολαρίων.

Η Cerner, από την άλλη, με έδρα το Κάνσας Σίτι, σχεδιάζει λογισμικό που χρησιμοποιούν τα νοσοκομεία και οι γιατροί για την αποθήκευση και ανάλυση ιατρικών αρχείων και άλλων δεδομένων υγειονομικής περίθαλψης.

To deal έρχεται εν μέσω αύξησης της παγκόσμιας δραστηριότητας συγχωνεύσεων και εξαγορών. Οι συγχωνεύσεις και εξαγορές ξεπέρασαν τα 5 τρισ. δολάρια για πρώτη φορά το 2021, με επικεφαλής την τεχνολογία και την υγειονομική περίθαλψη, σύμφωνα με έκθεση που επικαλείται το Reuters.

Photo: GettyImages/Ideal Image

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Oracle: Φέρεται να συζητά την εξαγορά της Cerner για το μεγαλύτερο deal στην ιστορία της

gazzetta
gazzetta reader insider insider