Η Έλλη Ανδριοπούλου νέο μη εκτελεστικό μέλος του ΔΣ της Alpha Υπηρεσιών και Συμμετοχών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Έλλη Ανδριοπούλου νέο μη εκτελεστικό μέλος του ΔΣ της Alpha Υπηρεσιών και Συμμετοχών
Η διάρκεια της θητείας της ορίστηκε από την 1.1.2022 έως τη λήξη του υπολοίπου της θητείας του Μέλους που αντικαθιστά.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Alpha Υπηρεσιών και Συμμετοχών Α.Ε κατά τη συνεδρίασή του στις 16.12.2021 εξέλεξε ως Μη Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας την κ. Έλλη Ανδριοπούλου, σε αντικατάσταση του από 17.6.2021 παραιτηθέντος Μη Εκτελεστικού Μέλους κ. Αρτέμιου Χ. Θεοδωρίδη.

Η διάρκεια της θητείας της ορίστηκε από την 1.1.2022 έως τη λήξη του υπολοίπου της θητείας του Μέλους που αντικαθιστά.
Στο δελτίο Τύπου αναφέρεται πως μετά από μία μακρά διαδρομή σε θέσεις ευθύνης στον τραπεζικό τομέα, η κ. Ανδριοπούλου είναι σήμερα πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος του «Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Στ. Νιάρχος», στην ανάπτυξη και λειτουργία του οποίου έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Είναι η τρίτη γυναίκα, μετά τις κ. Carolyn G. Dittmeier και Elanor R. Hardwick, που ορίζεται μέλος του Δ.Σ. του Ομίλου.

Σύντομο βιογραφικό Έλλης Ανδριοπούλου

Απέκτησε πτυχίο Ψυχολογίας (BA in Psychology) από το Deree, The American College of Greece και το 2001 έλαβε το μεταπτυχιακό της στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (Master of Business Administration) από το Kellogg School of Management του Πανεπιστημίου Northwestern στις ΗΠΑ.
Μετά την ολοκλήρωση των μεταπτυχιακών σπουδών της, η κ. Ανδριοπούλου εργάστηκε στην εταιρία συμβούλων Oliver Wyman στη Βοστώνη και το 2004 επέστρεψε στην Ελλάδα, όπου εργάστηκε στη Citibank σε διάφορες διοικητικές θέσεις στις διευθύνσεις Δικτύου, Λειτουργίας και Marketing, φθάνοντας μέχρι το βαθμό της Γενικής Διευθύντριας.
Από το 2012 έχει αναλάβει διάφορες διευθυντικές θέσεις στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), με πλέον πρόσφατη τη θέση της Προέδρου και Διευθύνουσας Συμβούλου του ΚΠΙΣΝ. Συνέβαλε αποφασιστικά στη διαμόρφωση του οργανισμού λειτουργίας και του επιχειρησιακού σχεδίου του Κέντρου καθώς και στην αξιοποίηση των δωρεών, ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ, που στήριξαν τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του.
Από το 1987 έως το 1993 ήταν μέλος της Εθνικής Ομάδας Θαλάσσιου Σκι και έχει ανακηρυχθεί Πρωταθλήτρια Ελλάδος και Βαλκανιονίκης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider