Επιχειρήσεις | Ελλάδα
15-12-2021 | 14:47

Παρευξείνια Τράπεζα: Επένδυση 30 εκατ. ευρώ στο πράσινο ομόλογο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Newsroom
Μοιράσου το
Παρευξείνια Τράπεζα: Επένδυση 30 εκατ. ευρώ στο πράσινο ομόλογο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Κεφάλαια ύψους 30 εκατ. ευρώ επένδυσε η Τράπεζα Εμπορίου και Ανάπτυξης Ευξείνου Πόντου («Παρευξείνια») στο ομόλογο με ρήτρα αειφορίας, που εξέδωσε στο Χρηματιστήριο Αθηνών η ελληνική εταιρεία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Τα αντληθέντα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν κυρίως για τη χρηματοδότηση επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στους τομείς των υποδομών, της ενέργειας, της βιομηχανίας και των ακινήτων, όπως διευκρινίζεται σε σημερινή ανακοίνωση της διακρατικής Τράπεζας.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, το επταετές ομόλογο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ύψους 300 εκατ. ευρώ, «είναι το πρώτο με ρήτρα αειφορίας που εκδίδεται στην ελληνική αγορά, υποδηλώνοντας την ισχυρή δέσμευση του Ομίλου να συμβάλει στην προσπάθεια κατά της κλιματικής αλλαγής».

Αναφερόμενος στην επένδυση, ο πρόεδρος της Παρευξείνιας Τράπεζας, Ρώσος οικονομολόγος Ντμίτρι Πάνκιν, δήλωσε: «η ενίσχυση της εγχώριας κεφαλαιαγοράς και η προώθηση της πράσινης οικονομίας, υπογραμμίζουν τη δέσμευσή μας να ευθυγραμμίσουμε τη χρηματοδότηση της Τράπεζας με τις περιβαλλοντικές, κοινωνικές και δεσμεύσεις διακυβέρνησης (ESG) των χωρών μελών μας».

Η Παρευξείνια, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, είναι διεθνές χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, το οποίο ιδρύθηκε από τις χώρες Αλβανία, Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Βουλγαρία, Γεωργία, Ελλάδα, Μολδαβία, Ρουμανία, Ρωσία, Τουρκία και Ουκρανία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Η EBRD επένδυσε 25 εκατ. ευρώ στο ομόλογο με ρήτρα αειφορίας

Πώς κατανεμήθηκαν τα ομόλογα της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στη δημόσια προσφορά