ΕΤΕ: Υιοθετεί τα στοχευμένα προγράμματα εθελουσίας εξόδου – 200 εργαζόμενοι είπαν «ναι» στο τρέχον πρόγραμμα

Νένα Μαλλιάρα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΕΤΕ: Υιοθετεί τα στοχευμένα προγράμματα εθελουσίας εξόδου – 200 εργαζόμενοι είπαν «ναι» στο τρέχον πρόγραμμα
Μόνιμο χαρακτήρα αναμένεται να πάρουν τα στοχευμένα προγράμματα εθελουσίας εξόδου στην Εθνική Τράπεζα.

Μόνιμο χαρακτήρα αναμένεται να πάρουν τα στοχευμένα προγράμματα εθελουσίας εξόδου στην Εθνική Τράπεζα, καθώς οι ανάγκες του ψηφιακού μετασχηματισμού πλήττουν μεγάλο μέρος των παραδοσιακών εργασιών της Τράπεζας.

Σήμερα στις τρεις και τέταρτο το απόγευμα λήγει το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου που «τρέχει» η Εθνική από τις 29 Νοεμβρίου για εργαζόμενους στη Διοίκηση, στις Διευθύνσεις Δικτύου και στο δίκτυο καταστημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr, η αποδοχή στο πρόγραμμα κινείται στα 200 άτομα από 500 που ήταν ο στόχος, με προσέλευση κατά 65% από τους εργαζόμενους του δικτύου. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για μικρή παράταση του προγράμματος μέχρι την Παρασκευή, ενώ πιθανολογείται ότι το πρόγραμμα θα ανοίξει εκ νέου στις 10 Ιανουαρίου για διάστημα 10 – 15 ημερών.

Μετά την πρόσφατη εθελούσια έξοδο της Εθνικής Τράπεζας με την οποία αποχώρησαν 800 εργαζόμενοι και την τρέχουσα, οι στοχευμένες δράσεις για οικειοθελείς αποχωρήσεις προσωπικού, θα είναι μία μόνιμη πρακτική στην Εθνική Τράπεζα. Αυτό προδιέγραψε με μήνυμά του στους εργαζόμενους, ο Διευθύνων Σύμβουλος, Παύλος Μυλωνάς.

Όπως αναφέρει στο προ ημερών μήνυμά του ο CEO της Εθνικής Τράπεζας, εδώ και τρία χρόνια, η ΕΤΕ πρωτοστατεί στην πορεία για την τραπεζική του μέλλοντος, αναδιαρθρώνοντας τις δομές, τις υπηρεσίες και το λειτουργικό της μοντέλο, αλλά και εφαρμόζοντας την ψηφιακή καινοτομία, τόσο στην εμπειρία του πελάτη όσο και στις διαδικασίες της.

«Χτίζουμε μια νέα σχέση με τους πελάτες μας, περισσότερο συμβουλευτικού και πολύ λιγότερο συναλλακτικού χαρακτήρα, που οδηγείται από την τεχνολογική πρόοδο και τις προτιμήσεις της κοινωνίας. Η πανδημία επιβεβαίωσε τις στρατηγικές μας προτεραιότητες και κυρίως την ανάγκη για άμεσο ψηφιακό μετασχηματισμό. Όσο η τράπεζα αλλάζει με ταχείς ρυθμούς, θα πρέπει να προσαρμοστούμε στη νέα δομή και στο νέο τρόπο λειτουργίας της. Προκειμένου να ανταπεξέλθουμε στο νέο περιβάλλον, προωθούμε και επενδύουμε στην εκπαίδευση και κατάρτιση των δεξιοτήτων των ανθρώπων μας και δημιουργούμε ένα εργασιακό πλαίσιο που επιβραβεύει την αποτελεσματικότητα», λέει ο κ. Μυλωνάς.

Έτσι, όπως αναφέρει, η Διοίκηση της ΕΤΕ σχεδιάζει και θα υλοποιήσει άμεσα την αναδιάρθρωση του δικτύου της, με ένα πιο σύγχρονο και λειτουργικό μοντέλο που αντανακλά τον ψηφιακό μετασχηματισμό και προσαρμόζει το πελατοκεντρικό της μοντέλο στις νέες συνθήκες, με μεγαλύτερη έμφαση στις πωλήσεις αντί των υποστηρικτικών εργασιών και με πιο λιτό οργανόγραμμα.

«Για την διαχείριση της επίδρασης τόσο σημαντικών αλλαγών, υιοθετούμε στοχευμένα προγράμματα εθελουσίας αποχώρησης προσωπικού που απευθύνονται σε συγκεκριμένους χώρους ή και ρόλους. Θα είναι η προτιμητέα επιλογή μας εφεξής και θα υλοποιείται σε περιοχές όπου η αναδιάρθρωση δημιουργεί μεγαλύτερη ανάγκη για αλλαγή. Πρώτη εφαρμογή γίνεται στο Δίκτυο των καταστημάτων μας και αναγνωρίζει τη μακροχρόνια συνεισφορά των εργαζόμενων στην Τράπεζα. Παρομοίως, εφαρμόζεται ένα άλλο στοχευμένο πρόγραμμα σε συγκεκριμένο χώρο της κεντρικής διοίκησης, εν όψει μελλοντικών αλλαγών που εξετάζονται για ένα πιο ευέλικτο μοντέλο λειτουργίας της Τράπεζας, ακολουθώντας καινοτόμες διεθνείς πρακτικές», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Μυλωνάς.

Όπως προσθέτει, μάλιστα, η Εθνική Τράπεζα ενεργοποιεί παράλληλα το γενικό πρόγραμμα του 2020 για τις μονάδες Διοίκησης, δίνοντας μία τελική ευκαιρία σε όσους περίμεναν την ομαλοποίηση των συνθηκών για να διαμορφώσουν την απόφασή τους.

Ο CEO της ΕΤΕ καταλήγει ότι η επιτυχία του μετασχηματισμού της Εθνικής Τράπεζας, οι ισχυρές της επιδόσεις αλλά και η επικείμενη ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, δημιουργούν τις προϋποθέσεις για μια ακόμα πιο δυναμική πορεία για την Εθνική Τράπεζα, ώστε να παραμένει πάντα η πρώτη επιλογή για τους πελάτες της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider