Επιχειρήσεις | Διεθνή
14-12-2021 | 10:47

BMW: Ενισχύει την παραγωγή του SUV X5 στην Κίνα για να καλύψει τη ζήτηση

Newsroom
Μοιράσου το
BMW: Ενισχύει την παραγωγή του SUV X5 στην Κίνα για να καλύψει τη ζήτηση
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Η γερμανική BMW θα αυξήσει στην Κίνα την παραγωγή του οχήματος SUV μεσαίου μεγέθους X5, το οποίο κατά την τρέχουσα περίοδο παράγεται στις ΗΠΑ, προκειμένου να καλύψει τη μεγάλη ζήτηση σε παγκόσμιο επίπεδο για το ίδιο όχημα, όπως δήλωσε χθες, Δευτέρα, ένας εκπρόσωπος της εταιρίας.

«Θα προσθέσουμε τοπική παραγωγή του BMW X5 στην Κίνα για την κινεζική αγορά», δήλωσε ο ίδιος εκπρόσωπος, χωρίς να δημοσιοποιήσει κάποια ημερομηνία έναρξης της παραγωγής.

Η κινεζική παραγωγή του X5 έχει προγραμματιστεί να αρχίσει το δεύτερο τρίμηνο της επόμενης χρονιάς στην κοινοπραξία BMW Brilliance, σύμφωνα με έναν Αμερικανό προμηθευτή.

Τα οχήματα X5 που πωλούνται μέχρι τώρα στην Κίνα, παράγονται στο εργοστάσιο (Spartanburg) της BMW στη Νότια Καρολίνα.

Η πρόσθετη παραγωγή στην Κίνα δεν θα επηρεάσει τον όγκο της παραγωγής στο αναφερόμενο παραπάνω εργοστάσιο, σύμφωνα με την ίδια δήλωση.

Η δήλωση ακολούθησε μία αναφορά της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt νωρίτερα χθες, ότι η BMW προγραμματίζει να αρχίσει την παραγωγή του X5 στην Κίνα από το 2022.

Η BMW πώλησε σχεδόν 700.000 οχήματα στην Κίνα από τον Ιανουάριο μέχρι τον Σεπτέμβριο φέτος, με ετήσια αύξηση περίπου 20% από την προηγούμενη χρονιά, αντιστοιχώντας περίπου στο 1/3 των συνολικών πωλήσεων στην Ευρώπη, την Ασία, αλλά και την αμερικανική ήπειρο.

Ο υπεύθυνος οικονομικών της BMW Νίκολας Πίτερ δήλωσε τον Σεπτέμβριο ότι ήταν αισιόδοξος για την αύξηση των πωλήσεων, κατά την επόμενη χρονιά.

Η κίνηση αυτή αντανακλά την απόφαση που έλαβε η BMW το 2018 για την παραγωγή 10.000 ως 20.000 SUV X5 στην Ταϊλάνδη για να καλύψει τη ζήτηση των Κινέζων πελατών, μετά την κίνηση της Κίνας να επιβάλλει δασμούς 40% στις εισαγωγές από τις ΗΠΑ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Το BMW Group εξασφάλισε ημιαγωγούς μέσω σημαντικής συμφωνίας με προμηθευτές