Weibo: Πρόστιμο στον τεχνολογικό κολοσσό από την κινέζικη κυβέρνηση - Βουτιά για την μετοχή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Weibo: Πρόστιμο στον τεχνολογικό κολοσσό από την κινέζικη κυβέρνηση - Βουτιά για την μετοχή
Η Weibo έχει αντιμετωπίσει 44 πρόστιμα συνολικού ύψους 14,3 εκατομμυρίων γιουάν κατά την περίοδο από τον Ιανουάριο έως τον Νοέμβριο του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με τη ρυθμιστική αρχή.

Οι εισηγμένες στο Χονγκ Κονγκ μετοχές του κινεζικού κολοσσού κοινωνικής δικτύωσης Weibo υποχώρησαν περισσότερο από 9% την Τρίτη, καθώς επιβλήθηκε από τις κινέζικες αρχές πρόστιμο τριών εκατομμυρίων γιουάν (471.151 δολάρια) στην εταιρεία διαχείρισης της.

Η Υπηρεσία Κυβερνοχώρου της Κίνας δήλωσε στον επίσημο λογαριασμό της στο WeChat ότι επέβαλε πρόστιμο στον διαχειριστή της Weibo BJ Weimeng Innovation and Technology Company επειδή ορισμένοι λογαριασμοί και περιεχόμενο παραβίαζαν τους σχετικούς νόμους και κανονισμούς.

Η Weibo έχει αντιμετωπίσει 44 πρόστιμα συνολικού ύψους 14,3 εκατομμυρίων γιουάν κατά την περίοδο από τον Ιανουάριο έως τον Νοέμβριο του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με τη ρυθμιστική αρχή.

Από την περασμένη εβδομάδα, η μετοχή έχει χάσει πάνω από 10%. Οι μετοχές της που είναι εισηγμένες στο Nasdaq υποχώρησαν 6% στη διάρκεια της νύχτας στη Wall Street και σημείωσαν βουτιά πάνω από 26% σε ετήσια βάση.

Απαντώντας στο πρόστιμο, η Weibo είπε ότι θα πραγματοποιήσει την απαραίτητη διόρθωση, θα αναλάβει την ευθύνη της και θα συνεχίσει να βελτιώνει την διοίκηση της, σύμφωνα με το CNBC.

Το Πεκίνο προβαίνει σε μια εξελισσόμενη καταστολή των τεχνολογικών κολοσσών του, που έχουν κυριαρχήσει στον διαδικτυακό χώρο της χώρας.

Η IPO της Ant Group ανεστάλη στα τέλη του περασμένου έτους και τα στελέχη της εταιρείας κλητεύθηκαν από τις αρμόδιες αρχές. Έκτοτε, οι ρυθμιστικές αρχές έχουν εισαγάγει μια σειρά από νέους κανόνες σε τομείς από την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία για τις πλατφόρμες διαδικτύου έως έναν ενισχυμένο νόμο για την προστασία δεδομένων. Τόσο ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba όσο και η εταιρεία παράδοσης τροφίμων Meituan έχουν επίσης επιβαρυνθεί με πρόστιμο για αντιμονοπωλιακή συμπεριφορά.

Μεταξύ των τελευταίων εξελίξεων, οι κινεζικές εταιρείες που είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο των ΗΠΑ αντιμετωπίζουν πολιτικές πιέσεις να εισαχθούν πιο κοντά στην έδρα τους - εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών ότι ορισμένες θα πρέπει να διαγραφούν από τις ΗΠΑ.

Ο κινεζικός γίγαντας Didi δήλωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι θα ξεκινήσει τη διαγραφή του από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και πως κάνει σχέδια για εισαγωγή στο Χονγκ Κονγκ. Η κινέζικη κυβέρνηση πιέζει τον κινεζικό γίγαντα Didi να διαγραφεί από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης λόγω ανησυχιών για διαρροή ευαίσθητων δεδομένων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider