Επιχειρήσεις | Ελλάδα
13-12-2021 | 10:28

Epsilon Net: Ο εκτιμώμενος κύκλος εργασιών θα ξεπεράσει τα 50 εκατ. ευρώ το 2021

Newsroom
Μοιράσου το
Epsilon Net: Ο εκτιμώμενος κύκλος εργασιών θα ξεπεράσει τα 50 εκατ. ευρώ το 2021
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Τα 50.000.000 ευρώ θα ξεπεράσει ο εκτιμώμενος Κύκλος Εργασιών του Ομίλου της Epsilon Net για το 2021, με βάση τα τελευταία στοιχεία της εξέλιξης των πωλήσεων κατά το δ’ τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης, με ανάλογα σημαντική επίδραση στην αύξηση της κερδοφορίας, επιβεβαιώνοντας πλήρως την αρχική εκτίμηση της διοίκησης ότι το 2021 θα αποτελέσει έτος - ορόσημο στην επιχειρηματική διαδρομή του Ομίλου. 

Παράλληλα, όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, επιτυγχάνεται αξιοσημείωτη ποσοτική & ποιοτική διεύρυνση της πελατειακής βάσης, η οποία είναι μια από τις βασικότερες στοχεύσεις του μεσοπρόθεσμου σχεδιασμού της διοίκησης, αφού θα αποτελέσει την αφετηρία για τον νέο αναπτυξιακό κύκλο του Ομίλου, τόσο στην ελληνική αγορά όσο και στο εξωτερικό.

Πιο συγκεκριμένα, η νέα ομάδα των προϊόντων της σειράς Epsilon Smart της μητρικής εταιρείας, η οποία αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη web λύση του Ομίλου για την Ηλεκτρονική Τιμολόγηση και τη διασύνδεση με την πλατφόρμα my DATA της ΑΑΔΕ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις & τους ελευθέρους επαγγελματίες, έχει ήδη ξεπεράσει ήδη τις 50.000 συνδρομές σε έναν περίπου χρόνο λειτουργίας και συνεχίζει την πορεία της σε καθημερινή βάση, με αντίστοιχα αυξητικό ρυθμό (www.epsilonsmart.gr).

Το Epsilon Smart, εγγυάται την εύκολη εκπλήρωση των υποχρεώσεων των Ηλεκτρονικών Βιβλίων, την online διασύνδεση με τον λογιστή ή/και την τράπεζα, την έκδοση παραστατικών και την οργάνωση των καθημερινών εργασιών μιας επιχείρησης, με αυτόματα συνεχή updates εκδόσεων, χωρίς να απαιτούνται επιπλέον επενδύσεις σε εξοπλισμό. Λειτουργεί σε Web περιβάλλον, αξιοποιώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την αξιοπιστία της Microsoft και τις τεχνολογικές δυνατότητες του Microsoft Azure. Με έμφαση στην ευκολία χρήσης και την απομακρυσμένη πρόσβαση από οποιαδήποτε συσκευή, η λύση είναι διαθέσιμη σε όλες τις Android & iOS συσκευές, λειτουργώντας σε PC, laptop, tablet και smartphone. Παράλληλα, συνδέεται online με όλες τις λογιστικές εφαρμογές του Ομίλου Epsilon Net, δημιουργώντας ένα ενιαίο σύστημα με τις εφαρμογές του λογιστή, χωρίς τις πολύπλοκες παραδοσιακές διαδικασίες ανταλλαγής αρχείων μέσω γέφυρας, κάτι που προσθέτει σημαντικά σε αξιοπιστία και ευκολία διαχείρισης των πληροφοριών, λαμβάνοντας υπόψη και το γεγονός ότι οι λογιστικές εφαρμογές της Epsilon Net κατέχουν ήδη το συντριπτικά μεγαλύτερο μερίδιο στα λογιστικά- φοροτεχνικά γραφεία.

Επιπλέον, είναι άξιο αναφοράς ότι το Epsilon Smart, με το συνδυασμό της χρήσης του Epsilon Digital, του πιστοποιημένου παρόχου ηλεκτρονικής τιμολόγησης της Epsilon Net, δίνει τη δυνατότητα υπαγωγής σε όλο το πλαίσιο των φορολογικών κινήτρων που έχουν θεσπιστεί από την ΑΑΔΕ, προσφέροντας μία ολοκληρωμένη λύση, τόσο για τις χονδρικές όσο και τις λιανικές πωλήσεις, δίνοντας την δυνατότητα για πλήρη αντικατάσταση της χρήσης ταμειακής μηχανής ή φορολογικού μηχανισμού.

Η σημαντική επιτυχία της συγκεκριμένης σειράς προϊόντων, ορίζει την ηγετική θέση του Ομίλου και στην πολυάριθμη ομάδα των μικρών επιχειρήσεων που μέχρι σήμερα η πλειονότητά τους δεν αξιοποιούσε συστήματα Business Software στην καθημερινή τους λειτουργία. Λόγω της συγκεκριμένης επιτυχίας, αλλά και του συνολικού σχεδιασμού για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων που αναμένεται να ενισχυθεί ιδιαίτερα από τα κονδύλια του Ταμείου Ανάπτυξης και του ΕΣΠΑ 2021-2027, εκτιμάται ότι τα επόμενα έτη, εκτός από τα σημαντικά επαναλαμβανόμενα έσοδα, θα επιτευχθεί και σημαντική άνοδος του εσόδου ανά πελάτη, μέσω της προώθησης νέων εξειδικευμένων υποσυστημάτων (module) και υπηρεσιών.

Με βάση όλα τα παραπάνω και την επιτυχή ολοκλήρωση των στρατηγικών εξαγορών του 2020 και 2021, η εκτίμηση της διοίκησης είναι ότι το σύνολο των επιχειρήσεων κάθε μεγέθους, που εξυπηρετούν οι εταιρείες του Ομίλου, θα ξεπεράσει τον αριθμό των 100.000 πελατών στο τέλος της τρέχουσας χρήσης.

Τέλος, τονίζεται πως η σημαντική αύξηση της πελατειακής βάσης, αποτελεί την αφετηρία για την επίτευξη σημαντικού ύψους ετήσιων επαναλαμβανόμενων εσόδων και αυξανόμενων θετικών λειτουργικών ταμειακών ροών, οι οποίες είναι η βάση για τη συνεχή αναπτυξιακή πορεία του Ομίλου Epsilon Net.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.