Επιχειρήσεις | Διεθνή
09-12-2021 | 18:39

Ford: Πραγματοποιεί έρευνες με αυτόνομα οχήματα σε συνεργασία με το DP World

Newsroom
Μοιράσου το
Ford
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Η Ford και το DP World London Gateway πραγματοποίησαν μία δοκιμή με ένα προσομοιωμένο αυτόνομο όχημα για να καταδείξουν πόσο χρήσιμη μπορεί να αποβεί μία τέτοια μελλοντική τεχνολογία για εργαζόμενους και διαχειριστές μεγάλων εργοταξίων.

Η πρωτοβουλία αποτελεί μέρος του ερευνητικού προγράμματος της Ford για την αυτόνομη οδήγηση που έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να κατανοήσουν πόσο ωφέλιμα είναι τα αυτόνομα οχήματα για τις δραστηριότητές τους.

Βαθύτερος σκοπός του πιλοτικού προγράμματος είναι να αναγνωριστούν νέες ευκαιρίες και μοντέλα για δραστηριότητες αυτόνομων οχημάτων. 'Αλλωστε είναι γνωστό ότι η Ford δοκιμάζει την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης σε μεγάλες πόλεις σε όλη την Αμερική σε συνεργασία με την Argo AI. Η εταιρεία σχεδιάζει να επενδύσει περίπου 7 δισ. δολάρια (6,02 δισ. ευρώ) σε αυτόνομα οχήματα σε διάστημα μιας δεκαετίας μέχρι το 2025, εκ των οποίων τα 5 δισ. δολάρια (4,3 δισ. ευρώ) από το 2021 και μετά, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της για την κινητικότητα.

Για τη δοκιμή αυτή, η Ford χρησιμοποίησε ένα ειδικά προσαρμοσμένο και κατάλληλα εξοπλισμένο Transit ώστε να θυμίζει σε εμφάνιση ένα πραγματικό αυτόνομο όχημα με τον οδηγό κρυμμένο. Οι εργαζόμενοι στο κτίριο υποδοχής της εταιρείας φόρτωναν δέματα σε ασφαλή ντουλάπια στο πίσω μέρος του Transit. Στη συνέχεια, σε καθορισμένες ώρες παράδοσης, το όχημα μετέβαινε στην κυρίως υποδοχή, διανύοντας απόσταση 3,5 χιλιομέτρων και οι συνάδελφοί τους εκεί παραλάμβαναν τα δέματα.

Οι ερευνητές, οι οποίοι παρακολούθησαν κάθε βήμα της διαδικασίας και πήραν συνεντεύξεις από τους συμμετέχοντες πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη δοκιμή, διαπίστωσαν ότι οι εργαζόμενοι γρήγορα εξοικειώθηκαν με τη χρήση του τροποιημένου van. Κάποιοι εκπαίδευσαν εκ των προτέρων συναδέλφους για πρόσβαση στα δέματά τους, ενώ άλλοι επινόησαν λύσεις για να ξεπεράσουν τις δυσκολίες που σκόπιμα είχαν θέσει οι ερευνητές, όπως για παράδειγμα η λάθος τοποθέτηση δεμάτων σε λάθος ντουλάπια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.