Η πιο υπερχρεωμένη εταιρεία πετρελαίου στον κόσμο εκδίδει νέο χρέος

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η πιο υπερχρεωμένη εταιρεία πετρελαίου στον κόσμο εκδίδει νέο χρέος
Από το περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων συνεχίζουν να επωφελούνται υπερχρεωμένοι κολοσσοί όπως είναι αυτός της Petroleos Mexicanos...

Από το περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων συνεχίζουν να επωφελούνται υπερχρεωμένοι κολοσσοί όπως είναι αυτός της Petroleos Mexicanos...

Συγκεκριμένα, ο πετρελαϊκός «γίγαντας» ετοιμάζεται να προβεί σε νέα ομολογιακή έκδοση για να σηκώσει ένα ποσό της τάξεως των 700 εκατ. έως 1 δισ. δολαρίων ως μέρος μιας κυβερνητικής προσπάθειας να στηρίξει τα οικονομικά του όπως δήλωσε σε συνέντευξή του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Gabriel Yorio.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η νέα έκδοση αποτελεί μέρος ενός κυβερνητικού σχεδιασμού διάσωσης που ανακοινώθηκε νωρίτερα τη Δευτέρα, το οποίο περιλαμβάνει και ένα ποσό σε μετρητά ύψους 3,5 δισ. δολαρίων, ώστε η εταιρεία να καλύψει τις υποχρεώσεις της και να ξεκινήσει μια σειρά από επαναγορές ομολόγων. Η συνολική συμφωνία θα έχει ως αποτέλεσμα το καθαρό χρέος της Petroleos Mexicanos να μειωθεί κατά περίπου 3,5 δισ. δολάρια, δήλωσε ο Yorio τηλεφωνικά.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Pemex, είναι η πιο υπερχρεωμένη εταιρεία πετρελαίου στον κόσμο, και σχεδιάζει να εκδώσει νέο χρέος τώρα για να επωφεληθεί από τα σχετικά χαμηλά επιτόκια, δήλωσε ο Yorio. Ωστόσο, σημείο ανησυχία αποτελεί το γεγονός πω η Fed θα μπορούσε να ξεκινήσει μια επιταχυνόμενη μείωση των αγορών κρατικών ομολόγων φέρνοντας πιο μπροστά την αύξηση του κόστους δανεισμού.

Εκτός από τη συναλλαγή, ο Πρόεδρος Andres Manuel Lopez Obrador διέταξε την Pemex να αναδιατυπώσει το πενταετές επιχειρηματικό της σχέδιο, να εφαρμόσει οικονομικούς μηχανισμούς που θα επιτρέψουν τη συνεπένδυση του δημόσιου τομέα σε έργα εξόρυξης και παραγωγής και να κάνει αλλαγές στη ομάδας διοίκησης. Την περασμένη εβδομάδα, η Pemex ανακοίνωσε ότι ο πρώην οικονομικός της διευθυντής Alberto Velazquez Garcia θα αντικατασταθεί από τον Antonio Lopez Velarde, τον επικεφαλής διαχείρισης κινδύνων. Ο Velazquez θα ηγηθεί μιας νέας μονάδας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider