Επιχειρήσεις | Διεθνή
06-12-2021 | 11:44

CSC: Συμφωνία για την εξαγορά της Intertrust έναντι 1,8 δισ. ευρώ

Newsroom
Μοιράσου το
CSC: Συμφωνία για την εξαγορά της Intertrust έναντι 1,8 δισ. ευρώ
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Σε συμφωνία για την εξαγορά της ολλανδικής Intertrust από την CSC έναντι του ποσού των 1,8 δισ. ευρώ κατέληξαν οι δύο εταιρείες, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Πιο αναλυτικά, όπως μεταδίδει το Reuters, η ολλανδική εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών έκανε αποδεκτή την προσφορά της CSC, η οποία ανερχόταν στα 20 ευρώ για κάθε μετοχή της Intertrust.

Υπενθυμίζεται πως πρόταση για την εξαγορά της ολλανδικής εταιρείας ύψους 18 ευρώ για κάθε μετοχή είχε καταθέσει τον Νοέμβριο και η CVC Capital Partners, χωρίς όμως να τελεσφορήσει η συμφωνία, ενώ όπως είχε ανακοινώσει η Intertrust, πολλές εταιρείες είχαν εκφράσει ενδιαφέρον για την αγορά της επιχείρησης, με τις προσφορές να φτάνουν μέχρι και τα 22 ευρώ ανά μετοχή.

Ωστόσο, όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Intertrust, Shankar Iyer, η εταιρεία που είχε υποβάλει την υψηλότερη προσφορά, δεν ήταν σε θέση να παράσχει λεπτομέρειες σχετικά με τη χρηματοδότηση της συμφωνίας, με αποτέλεσμα την διακοπή των διαπραγματεύσεων.

«Διεξάγαμε μια δίκαιη και ενδελεχή διαδικασία. Η CSC αντιπροσώπευε την καλύτερη πρόταση για την εταιρεία», υπογράμμισε ο CEO της Intertrust, με τους αναλυτές με την σειρά τους να τονίζουν πως η εξαγορά είναι σχετικά φθηνή.

Όπως αναφέρει το Reuters, η Intertrust το 2020 ανέφερε συνολικά έσοδα 565 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 20,8 εκατ. ευρώ, ενώ δραστηριοποιείται στον κλάδο της παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών σε εταιρείες ανά τον κόσμο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.