Tesla: Μικρό διάλειμμα... και συνεχίζει ακάθεκτος τις πωλήσεις μετοχών ο Έλον Μασκ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Tesla: Μικρό διάλειμμα... και συνεχίζει ακάθεκτος τις πωλήσεις μετοχών ο Έλον Μασκ
Μετά από ανάπαυλα μίας εβδομάδας, ο Έλον Μασκ πούλησε κι άλλες μετοχές της Tesla αξίας 1 δισ. δολαρίων, δίνοντας συνέχεια σε ένα ξεπούλημα που ξεκίνησε πριν ένα μήνα και δεν αναμένεται να λήξει άμεσα.

Μετά από ανάπαυλα μίας εβδομάδας, ο Έλον Μασκ πούλησε κι άλλες μετοχές της Tesla αξίας 1 δισ. δολαρίων, δίνοντας συνέχεια σε ένα «ξεφόρτωμα» που ξεκίνησε πριν από έναν μήνα και δεν αναμένεται να λήξει άμεσα.

Σύμφωνα με στοιχεία που κατέθεσε στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ο Μασκ εξάσκησε options για την αγορά 1,2 εκατομμύρια μετοχών στην τιμή των 6,24 δολ. έκαστη και αμέσως πούλησε πάνω από 934.000 μετοχές σε τιμή που κυμάνθηκε μεταξύ 1.058 και 1.112 δολαρίων, αντλώντας περίπου 1,01 δισ. δολάρια.

Η πώληση ήταν η πρώτη που πραγματοποίησε ο επικεφαλής της Tesla από τις 23 Νοεμβρίου, έπειτα από έναν καταιγισμό πωλήσεων τις προηγούμενες εβδομάδες.

Ο Μασκ έχει πουλήσει 10,1 εκατομμύρια μετοχές, αξίας περίπου 10,85 δισ. δολαρίων από τις 8 Νοεμβρίου -μία ημέρα μετά το αποτέλεσμα του γκάλοπ που «έτρεξε» ο Μασκ στο Twitter για το αν πρέπει να πουλήσει 10% από το μερίδιό του στην Tesla.

Αν υποθέσουμε ότι ο Μασκ προτίθεται να πουλήσει το 10% των μετοχών, έχει διανύσει πάνω από τα μισά της διαδρομής. Προτού ξεκινήσουν οι πωλήσεις, το 10% αντιστοιχούσε σε περίπου 17 εκατομμύρια μετοχές. Με τις σημερινές πωλήσεις, απομένουν ακόμη 6,9 εκατομμύρια μετοχές προς πώληση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider