BioNTech: Εντός δύο εβδομάδων τα πρώτα στοιχεία για τη νέα μετάλλαξη της Covid-19

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
BioNTech: Εντός δύο εβδομάδων τα πρώτα στοιχεία για τη νέα μετάλλαξη της Covid-19
Την έναρξη της εξέτασης των νεών δεδομένων που προκύπτουν από την ανακάλυψη της νέας μετάλλαξης του κορονοϊού που εντοπίστηκε στην Νότια Αφρική και σε γειτονικές χώρες ανακοίνωση η γερμανική BioNTech, σημειώνοντας πως αναμένει τα πρώτα αποτελέσμτα εντός δύο εβδομάδων.

Την έναρξη της εξέτασης των νεών δεδομένων που προκύπτουν από την ανακάλυψη της νέας μετάλλαξης του κορονοϊού που εντοπίστηκε στην Νότια Αφρική και σε γειτονικές χώρες ανακοίνωση η γερμανική BioNTech, σημειώνοντας πως αναμένει τα πρώτα αποτελέσματα εντός δύο εβδομάδων.

Σύμφωνα με το Reuters, η γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας θα επεξεργαστεί τα δεδομένα που υπάρχουν ώστε να δει πώς αντιδρά στο εμβόλιο της απέναντι στη νέα μετάλλαξη του ιού, καθώς υπάρχουν φόβοι πως η νέα μετάλλαξη, B.1.1.529, μπορεί να διαφεύγει της προστασίας που προσφέρει το εμβόλιο των Pfizer - BioNTech.

«Γνωρίζουμε τις ανησυχίες των ειδικών και ξεκινήσαμε αμέσως την έρευνα», αναφέρει η BioNTech σε σχετική της ανακοίνωση, ενώ η μετοχή της εταιρείας κατέγραφε κέρδη 7% στις συναλλαγές στην Φρανκφούρτη, ενώ η μετοχή της Pfizer καταγράφει κέρδη 5% στο άνοιγμα της συνεδρίασης στην Wall Street.

Σημειώνεται πως οι δύο εταιρείες πριν από μερικούς μήνες είχαν ανακοινώσει πως υπάρχει σχεδιασμός για την μετατροπή του υπάρχοντος εμβολίου εντός 100 ημερών σε περίπτωση που κάποια από τις παραλλαγές του ιού εμφανιζόταν ανθεκτική στο εμβόλιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για νέα μετάλλαξη: Μέτρα για τους ταξιδιώτες από 6 χώρες της Αφρικής

Ήρθε στην Ευρώπη η αφρικανική μετάλλαξη: Το πρώτο κρούσμα στο Βέλγιο

gazzetta
gazzetta reader insider insider