Manchester United: Η επιστροφή των οπαδών στο Old Traford μείωσε στο ήμισυ τις ζημιές της πανδημίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Manchester United: Η επιστροφή των οπαδών στο Old Traford μείωσε στο ήμισυ τις ζημιές της πανδημίας
Κατά το ήμισυ είδε να μειώνονται οι ζημιές στο τρίτο τρίμηνο του 2021 η Manchester United Plc, καθώς η επιστροφή των φιλάθλων στο γήπεδο της ομάδας μετά το πέρας των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία ενίσχυσε σημαντικά τα έσοδα του κλαμπ και κάλυψε εν μέρει τα ποσά που δαπανήθηκαν το καλοκαίρι για την ενίσχυση της ομάδας.

Κατά το ήμισυ είδε να μειώνονται οι ζημιές στο τρίτο τρίμηνο του 2021 η Manchester United Plc, καθώς η επιστροφή των φιλάθλων στο γήπεδο της ομάδας μετά το πέρας των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία ενίσχυσε σημαντικά τα έσοδα του κλαμπ και κάλυψε εν μέρει τα ποσά που δαπανήθηκαν το καλοκαίρι για την ενίσχυση της αγγλικής ομάδας.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, ο ποδοσφαιρικός σύλλογος της Βρετανίας, που ανήκει στην οικογένεια Γκλέιζερ, ανακοίνωσε για το τρίτο τρίμηνο του 2021 ζημιές ύψους 15,5 εκατ. στερλίνων (περίπου 21 εκατ. δολαρίων), έναντι των ζημιών 30,3 εκατ. στερλίνων κατά το αντίστοιχο διάστημα του 2020.

Βασικό στοιχείο για την μείωση των ζημιών του κλαμπ ήταν η επιστροφή των φιλάθλων στο γήπεδο της ομάδας, καθώς οι εισπράξεις από τα εισιτήρια ανήλθαν στα 18,8 εκατ. λίρες, ποσό που ξεπερνά κατά πολύ τα αντίστοιχα έσοδα κατά το τρίτο τρίμηνο του 2020 που δεν ξεπερνούσαν τα 2 εκατ. στερλίνες. Τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 16% στα 126,5 εκατομμύρια λίρες.

Η αύξηση των εσόδων κατάφερε να καλύψει, ωστόσο, μόνο ένα μικρό μέρος από την μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας -η οποία έφερε εκ νέου στο Ολντ Τράφορντ τον Πορτογάλο σούπερ σταρ του αθλήματος Κριστιάνο Ρονάλντο.

Σύμφωνα με τον σύλλογο, τα έξοδα που σχετίζονται με τις αμοιβές των ποδοσφαιριστών και των προπονητών σημείωσαν αύξηση κατά 23% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2020 και διαμορφώθηκαν στα 88,5 εκατ. λίρες, την στιγμή που τα έσοδα από τις πωλήσεις λιανικής, ρούχων, και προϊόντων, ενισχύθηκαν κατά 21%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

AC Milan: Η «επιστροφή» στην Ευρώπη μείωσε τις ζημιές κατά 50%

Η έδρα των Λος Άντζελες Λέικερς μετονομάζεται από την Crypto.com, για 700 εκατ. δολάρια

gazzetta
gazzetta reader insider insider