Ελλάδα
17-11-2021 | 15:20

ResInvest: Πώληση φωτοβολταϊκών έργων, ισχύος 174MW, στη γαλλική Reden

Newsroom
Μοιράσου το
ResInvest: Πώληση φωτοβολταϊκών έργων, ισχύος 174MW, στη γαλλική Reden
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Σε συμφωνία για την πώληση  χαρτοφυλακίου φωτοβολταϊκών έργων συνολικής ισχύος περίπου 200MW προς τον γαλλικό όμιλο Reden κατέληξε η Resinvest.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, «η συμφωνία περιλαμβάνει την εξαγορά εκ μέρους της REDEN Hellas των 4 εταιρειών, που κατέχουν τις Βεβαιώσεις Παραγωγού για φωτοβολταϊκά πάρκα. Τα έργα αυτά σχεδιάστηκαν, αναπτύχθηκαν και αδειοδοτήθηκαν από τη RESINVEST ξεκινώντας από τη φάση του greenfield και πλέον βρίσκονται στη διαδικασία της περιβαλλοντικής αδειοδότησης. 

Στο πλαίσιο των συμβάσεων που υπέγραψαν οι δυο εταιρείες, η RESINVEST αναλαμβάνει έναντι της REDEN τη συνολική ανάπτυξη των έργων που περιλαμβάνει τη μελέτη, τον τεχνικό σχεδιασμό, την αδειοδότηση, την εξασφάλιση της απαιτούμενης γης τόσο για τους σταθμούς παραγωγής, όσο και για τη διασύνδεση με το Σύστημα μεταφοράς ενέργειας ». 

«Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς για την έναρξη της συνεργασίας μας με τη REDEN, έναν από τους σημαντικότερους γαλλικούς ομίλους με εξειδίκευση στον τομέα των φωτοβολταϊκών σταθμών. Η ομάδα της RESINVEST θα παράσχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους συνεργάτες μας για τη διασφάλιση της τεχνικής αρτιότητας και τη μεγιστοποίηση της οικονομικής αποδοτικότητας των έργων» δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της RESINVEST. 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.