Κτίριο 8.500 τ.μ. στην Ομόνοια απέκτησε η Brown Hotels

Χάρης Ντιγριντάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κτίριο 8.500 τ.μ. στην Ομόνοια απέκτησε η Brown Hotels
brown hotels
Στα 35 εκατ. ευρώ το project στην Πουνταζέζα, εξαγοράστηκε το Πέλαγος στη Χαλκίδα, αλλάζει την Ομόνοια η Brown.

Επενδυτικές κινήσεις υψηλής εμβέλειας διενεργεί αυτή την περίοδο η Brown Hotels επιχειρώντας να προσδώσει πινελιές ποιότητας στον τουριστικό καμβά της Ελλάδας. Πρόκειται για κινήσεις που διαφοροποιούν άρδην και το ξενοδοχειακό κάδρο του κέντρου της Αθήνας εμπλουτίζοντας το προσφερόμενο τουριστικό προϊόν. Ως τέτοια λογίζεται η απόκτηση κτιρίου 8.500 τ.μ. στην οδό Λυκούργου στην Ομόνοια και η μετατροπή του σε ξενοδοχείο, εξαγορά που θα δώσει νέα πνοή στο εν λόγω σημείο της περιοχής της Ομόνοιας.

Στην ίδια ποιοτική οδό κινείται και το πρώτο Resort Project της εταιρείας στην Ελλάδα στην Πουνταζέζα όπου θα ανεγερθεί 5 αστέρων ξενοδοχείο 179 δωματίων και σουιτών με αντίστοιχες υπηρεσίες συνολικής δαπάνης 35 εκατ. ευρώ. Ακολούθως η εταιρεία προχώρησε στην εξαγορά του ξενοδοχείου Πέλαγος στην Χαλκίδα και λέγεται ότι διαπραγματεύεται έτερο ξενοδοχείο στον Άγιο Μηνά. Ήδη η Brown Ηotels φέρεται έτοιμη να συμμετάσχει στο διαγωνισμό για το Μινιόν ενώ δημιουργεί το απόλυτο Colpo Grosso για την ριζική αλλαγή ρότας στην πλατεία Ομονοίας. Πρόκειται για τη δημιουργία πλάνου που προσιδιάζει με το περίφημο Mitte του Βερολίνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ισραηλινών συμφερόντων ξενοδοχειακή αλυσίδα που ανήκει στο, με έδρα το Λουξεμβούργο, fund Aroundtown S.A. (με ειδίκευση στο Real Estate) σχεδιάζει την αγορά και ανακατασκευή 30 περίπου καταστημάτων πέριξ της πλατείας Ομονοίας με στόχο την εκμίσθωση σε τιμή κόστους και μετατροπή τους σε design και fashion καταστήματα στρώνοντας το χαλί για ένα νέο ρεύμα στην περιοχή. Η εισηγμένη Aroundtown με ενεργητικό 35 δισ. ευρώ έχει βάλει τις ράγες για να τροχοδρομήσει σε μια νέα εποχή η περιοχή αποκτώντας και ανακαινίζοντας σειρά ξενοδοχείων. Υπογραμμίζεται ότι μόνο πέριξ της Ομόνοιας ο όμιλος έχει συγκεντρώσει αυτή την στιγμή συνολικά 12 μικρότερα και μεγαλύτερα κτίρια, τα περισσότερα από τα οποία αποτελούν πλήρη ιδιοκτησία τους.

Πλέον η ισραηλινή Brown Hotels έχει εντάξει στο χαρτοφυλάκιό της περισσότερα από 48 projects σε Αθήνα, Σούνιο, Θεσσαλονίκη, Εύβοια, Κορινθία, Χανιά και Κέρκυρα.

Επισημαίνεται ότι το επιχειρηματικό πλάνο των ιδρυτών της ξενοδοχειακής αλυσίδας, Λέον Αβιγκάδ και Νιτζάν Πέρι, προβλέπει τη λειτουργία 17 μονάδων με brands της εταιρείας στην ελληνική πρωτεύουσα μέχρι το 2023. Η Brown Hotels λειτουργεί ήδη τα ξενοδοχεία Brown Acropol και το 87 δωματίων DAVE Red Villa στην Ομόνοια στα παλαιά γραφεία του ΚΚΕ, και το Brown Ermou Athens στο Σύνταγμα. Την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε το επίσημο opening ενός ακόμη ξενοδοχείου της εταιρείας, του Lighthouse Athens (το πρώην La Mirage), το οποίο επίσης βρίσκεται στην Ομόνοια και φαίνεται ότι αποτελεί την κορωνίδα της εταιρείας στην περιοχή.

Θα ακολουθήσουν μέσα στο επόμενο διάστημα τα ξενοδοχεία Brown Spices στην Ευριπίδου, Theodor House στη Θεμιστοκλέους, House Sans Rival στη Λιοσίων και ένα ακόμη στη Λυκούργου πίσω από το Brown Acropol, τα οποία θα ενισχύσουν έτι περαιτέρω την παρουσία της Brown στην Αθήνα, με στόχο μέχρι το β’ τρίμηνο του 2022 η αλυσίδα να διαθέτει 10 ξενοδοχεία σε λειτουργία στην ελληνική πρωτεύουσα.

Την άνοιξη του 2022, η αλυσίδα θα εγκαινιάσει και το πρώτο της resort, το Brown Beach Corinthia στους Αγίους Θεοδώρους στον δήμο Λουτρακίου, ένα project για το οποίο έχουν επενδυθεί περί τα 30 εκατ. ευρώ (έρχονται άλλα 3 στο Λουτράκι). Το 2023 αναμένεται να λειτουργήσουν τα δύο μέχρι στιγμής ξενοδοχεία που έχει η αλυσίδα κάτω από την ομπρέλα της στη Θεσσαλονίκη. Τέλος στη συμπρωτεύουσα, η εταιρεία αναπτύσσει δύο projects, ένα στο ιστορικό ξενοδοχείο «Βιέννη» που θα διαθέτει 77 δωμάτια και ένα στην παλιά διατηρητέα καπναποθήκη, η οποία θα μετατραπεί σε ξενοδοχειακή μονάδα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider