Επιχειρηματίες εστίασης: «Δεν αμφισβητήσαμε ποτέ ότι λάβαμε στήριξη, χρειαζόμαστε όμως νέα μέτρα»

Μαρίνα Φούντα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επιχειρηματίες εστίασης: «Δεν αμφισβητήσαμε ποτέ ότι λάβαμε στήριξη, χρειαζόμαστε όμως νέα μέτρα»
Τι δηλώνει στο insider.gr παράγοντας της εστίασης, σχολιάζοντας τη δήλωση Γεωργιάδη περί «αχαριστίας» του κλάδου.

«Δεν αμφισβητήσαμε ποτέ ως κλάδος ότι λάβαμε στήριξη, όμως ο χειμώνας που έρχεται θα είναι πολύ δύσκολος και θα χρειαστούμε νέα μέτρα. Υπάρχουν τρόποι να στηριχθούμε». Αυτό δηλώνει στο insider.gr παράγοντας του κλάδου της εστίασης, σχολιάζοντας την πρότερη δήλωση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη περί «αχαριστίας» του κλάδου.

«Η εστίαση έλαβε τα περισσότερα χρήματα σε σχέση με τους άλλους κλάδους», ανέφερε, χαρακτηριστικά, ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας νωρίτερα την Παρασκευή στην τηλεόραση του Open.

«Το να ακούγεται ότι δεν στηρίζουμε την εστίαση, το να ακούγεται με τέτοια ένταση ότι η εστίαση ζητάει και νέα χρήματα, είναι πάρα πολύ άδικο. Στη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, οι εκπρόσωποι του λιανεμπορίου ενώπιον του κ. Πρωθυπουργού, εξέφρασαν το πολύ μεγάλο τους παράπονο ότι η εστίαση πήρε τεράστιους πόρους σε σχέση με άλλους κλάδους. Η αλήθεια είναι ότι η εστίαση πήρε υπερδιπλάσιους πόρους από οποιονδήποτε άλλο κλάδο στην Ελλάδα. Από ένα σημείο κι έπειτα αρχίζει να ακούγεται σαν αχαριστία όλο αυτό το πράγμα. Γιατί οι πόροι που πήγαν στην εστίαση τους στερήθηκε το λιανεμπόριο, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και άλλοι κλάδοι», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

«Ο υπουργός αναφέρεται στο πακέτο στήριξης που έλαβε πέρυσι η εστίαση. Μας στήριξαν, δεν λέμε όχι. Χάρη σε εκείνο το πακέτο στήριξης, εξασφαλίσαμε τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεών μας», τονίζει ο επιχειρηματίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο χειμώνας που έρχεται θα είναι πάρα πολύ δύσκολος για την εστίαση. «Οι ανεμβολίαστοι πολίτες δεν θα κάνουν rapid test για να πάνε στην εστίαση. Η ανησυχία μας είναι διάχυτη και αυτό που ζητάμε είναι πρωτοβουλίες στήριξης για 84.000 επιχειρήσεις εστίασης που απασχολούν περισσότερους από 400.000 εργαζόμενους», συμπληρώνει.

Να σημειωθεί πως, με τα νέα μέτρα που έχουν τεθεί σε ισχύ, οι καταναλωτές που δεν έχουν εμβολιαστεί, υποχρεούνται – από το περασμένο Σάββατο και έως τις 22 Νοεμβρίου – να επιδείξουν αρνητικό διαγνωστικό έλεγχο για κορονοϊό (μοριακό τεστ ή rapid τεστ), προκειμένου να εισέλθουν στα καταστήματα της εστίασης.

Η εστίαση «κατεβάζει ρολά» την ερχόμενη Τρίτη

Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, ο κλάδος της εστίασης «κατεβάζει ρολά» την ερχόμενη Τρίτη, με τους επιχειρηματίες να προχωρούν σε συμβολικό κλείσιμο των καταστημάτων σε πανελλαδικό επίπεδο.

Κατά τις πληροφορίες, η κινητοποίηση αναμένεται να είναι μαζική, καθώς χιλιάδες επιχειρηματίες της εστίασης έχουν δηλώσει πως δεν θα ανοίξουν τα καταστήματά τους την ημέρα εκείνη, σε μια συμβολική κίνηση.

Υπενθυμίζεται εδώ πως η εστίαση ζητά, μεταξύ άλλων:

  • Μη επιστροφή των επιστρεπτέων προκαταβολών.
  • Συνέχιση της επιδότησης ενοικίου.
  • Επαναφορά του μέτρου αναστολή των συμβάσεων εργασίας.
  • Απαλλαγή από την καταβολή δημοτικών τελών.
  • Μείωση του ΦΠΑ στο 6%.
  • Συνέχιση της επιδότησης των δόσεων δανείων, και
  • Νέες χρηματοδοτήσεις ανάλογες εκείνων του2020 και των αρχών του 2021.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κατεβάζει ρολά η εστίαση στις 16/11, γιατί άλλαξε η ημερομηνία -Μείωση τζίρου έως 50% στις πρώτες ημέρες των μέτρων

gazzetta
gazzetta reader insider insider