H Lufthansa αποπλήρωσε το σύνολο του πακέτου ενίσχυσης από το γερμανικό δημόσιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
H Lufthansa αποπλήρωσε το σύνολο του πακέτου ενίσχυσης από το γερμανικό δημόσιο
Στην αποπληρωμή του συνόλου του ποσού της κρατικής ενίσχυσης που έλαβε από το γερμανικό Δημόσιο προχώρησε την Παρασκευή η Lufthansa.

Στην αποπληρωμή του συνόλου του ποσού της κρατικής ενίσχυσης που έλαβε από το γερμανικό Δημόσιο προχώρησε την Παρασκευή η Lufthansa.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, η εταιρεία κατέβαλε την Παρασκευή στο Ταμείο Οικονομικής Σταθεροποίησης της Γερμανίας και το τελευταίο 1 δισ. ευρώ στο Ταμείο Οικονομικής Σταθεροποίησης της Γερμανίας που εκκρεμούσε από το σύνολο των 9 δισ. ευρώ που έλαβε το 2020 ώστε να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της, καθώς η πανδημία του κορονοϊού την έφερε ένα βήμα πριν την κατάρρευση.

Παράλληλα, η Lufthansa γνωστοποίησε πως δεν θα κάνει χρήση των κεφαλαίων που δεν είχαν αναληφθεί μέχρι πρότινος, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η αποπληρωμή του πακέτου ενίσχυσης πραγματοποιήθηκε δύο μήνες νωρίτερα από ό,τι είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Πλέον, όπως αναφέρει το Bloomberg, ανοίγει ο δρόμος ώστε το γερμανικό δημόσιο να πουλήσει εξ ολοκλήρου το μερίδιο ύψους 14% που κατέχει στην εταιρεία με χρονικό ορίζοντα ως τον Οκτώβριο του 2023.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τόσο την γερμανική κυβέρνηση όσο και τους Γερμανούς φορολογούμενους», τόνισε στον απόηχο της ανακοίνωσης της Lufthansa, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Κάρστεν Σπέερ, σημειώνοντας πως «στην πιο δύσκολη οικονομική συγκυρία της ιστορίας μας, η κυβέρνηση και οι πολίτες μάς έδωσαν προοπτική για το μέλλον».

Τέλος, υπενθυμίζεται πως νωρίτερα στις αρχές Οκτωβρίου, η γερμανική αεροπορική εταιρεία είχε προχωρήσει στην ολοκλήρωση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της κατά 2,16 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Lufthansa: Κέρδη-έκπληξη στο γ' τρίμηνο, θα δαπανήσει $250 εκατ. για βιώσιμα καύσιμα

Lufthansa: Αύξηση κεφαλαίου 2,16 δισ. ευρώ και αποπληρωμή μέρους του κρατικού πακέτου βοήθειας

Η γερμανική κυβέρνηση «ξεφορτώνεται» το 5% της Lufthansa 

gazzetta
gazzetta reader insider insider