Lufthansa: Αύξηση κεφαλαίου 2,16 δισ. ευρώ και αποπληρωμή μέρους του κρατικού πακέτου βοήθειας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Lufthansa: Αύξηση κεφαλαίου 2,16 δισ. ευρώ και αποπληρωμή μέρους του κρατικού πακέτου βοήθειας
Σε αύξηση κεφαλαίου ύψους 2,16 δισ. ευρώ προχώρησε την Δευτέρα η γερμανική αεροπορική εταιρεία Luftahansa, με περίπου 1,5 δισ. ευρώ  να χρησιμοποιούνται για την αποπληρωμή μέρους του πακέτου βοήθειας το οποίο χορήγησε στην εταιρεία η γερμανική κυβέρνηση το 2020.

Σε αύξηση κεφαλαίου ύψους 2,16 δισ. ευρώ προχώρησε την Δευτέρα η γερμανική αεροπορική εταιρεία Luftahansa, με περίπου 1,5 δισ. ευρώ να χρησιμοποιούνται για την αποπληρωμή μέρους του πακέτου βοήθειας προς το γερμανικό Ταμείο Οικονομικής Σταθερότητας (ESF) το οποίο χορηγήθηκε στην εταιρεία το 2020.

Σύμφωνα με το Reuters, η ενέργεια του αερομεταφορέα αποδεικνύει την αισιοδοξία που επικρατεί στην αγορά, καθώς σταδιακά οι μεταφορές ανακάμπτουν από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού.

Όπως αναφέρεται, η Lufthansa μέσω της αύξησης κεφαλαίου προχώρησε στην αποπληρωμή της πρώτης δόσης του πακέτου ενίσχυσης που έλαβε κατά τους πρώτους μήνες της πανδημίας, σε μία προσπάθεια να αποφύγει την χρεοκοπία, ενώ όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας η δεύτερη δόση θα καταβληθεί μέχρι τα τέλη του έτους.

«Σήμερα κρατάμε την υπόσχεσή μας και αποπληρώνουμε ένα μεγάλο μέρος της χρηματοδότησης που λάβαμε για να σταθεροποιηθούμε, νωρίτερα από ό,τι υπολογιζόταν», τόνισε ο Κάρστεν Σπερ, επικεφαλής της Lufthansa, προσθέτοντας πως η αισιοδοξία για το μέλλον συνεχώς μεγαλώνει, καθώς καθημερινά η ζήτηση για τα ταξίδια αυξάνεται.

Υπενθυμίζεται πως η γερμανική εταιρεία έλαβε το ποσό των 9 δισ. ευρώ από την κυβέρνηση της χώρας, σε μία προσπάθεια να αποφύγει την χρεοκοπία λόγω των έκτακτων καταστάσεων που προκάλεσε η πανδημία, με αποτέλεσμα το 15% του μετοχικού της κεφαλαίου να καταλήξει στο γερμανικό δημόσιο, ποσοστό που σήμερα έχει μειωθεί στο 14%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Lufthansa: Ισχυρή στήριξη από τους επενδυτές για έκδοση μετοχών 2,14 δισ. ευρώ

Η γερμανική κυβέρνηση «ξεφορτώνεται» το 5% της Lufthansa 

gazzetta
gazzetta reader insider insider