Daimler: Πούλησε το ποσοστό που κατείχε στην Renault έναντι 316 εκατ. ευρώ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Daimler: Πούλησε το ποσοστό που κατείχε στην Renault έναντι 316 εκατ. ευρώ
Στην πώληση του συνολικού ποσοστού συμμετοχής στην γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Renault SA έναντι 316 εκατ. ευρώ προχώρησε την Τρίτη η Daimler AG.

Στην πώληση του συνολικού ποσοστού συμμετοχής στην γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Renault SA έναντι 316 εκατ. ευρώ προχώρησε την Τρίτη η Daimler AG, τονίζοντας παράλληλα πως η εταιρική σχέση μεταξύ των δύο αυτοκινητοβιομηχανιών δεν θα επηρεαστεί από την παραπάνω συναλλαγή.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, το συνταξιοδοτικό ταμείο της γερμανικής εταιρείας πολυτελών αυτοκινήτων θα πουλήσει συνολικά 9,2 εκατ. μετοχές στην Renault μετά το κλείσιμο της αγοράς της Τετάρτη, αριθμός που αντιπροσωπεύει σχεδόν το 3% της κεφαλαιοποίησης της γαλλικής εταιρείας.

Υπενθυμίζεται πως το 2016 η Daimler είχε αγοράσει ποσοστό 3,1% του μετοχικού κεφαλαίου της Renault, ενώ νωρίτερα μέσα στο 2021, η γαλλική εταιρεία είχε προχωρήσει με την σειρά της στην πώληση του ποσοστού που κατείχε στην Daimler, όπως έπραξε και η ιαπωνική Nissan ώστε να ενισχύσουν την μητρική εταιρεία της Mercedes-Benz στην προσπάθεια να μετριάσει τις επιπτώσεις εξαιτίας της πανδημίας. Αμφότερες κατείχαν το 1,5% του μετοχικού κεφαλαίου της Daimler.

Όπως αναφέρει το Reuters, στα πλαίσια της τριμερούς συνεργασίας μεταξύ των τριών αυτοκινητοβιομηχανιών, η Daimler λειτουργεί ένα εργοστάσιο στο Μεξικό σε συνεργασία με τη Nissan, ενώ για την παραγωγή των μοντέλων Kangoo και Citan βρίσκεται σε συνεννόηση με τη Renault.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Renault: Οι ελλείψεις τσιπ θα προκαλέσουν διπλάσια μείωση της παραγωγής από όσο αναμενόταν

Αυξημένα τα κέρδη της Daimler στο γ' τρίμηνο - Πλήγμα στα έσοδα από τους ημιαγωγούς

gazzetta
gazzetta reader insider insider