Διεθνή
04-11-2021 | 22:55

Peloton: «Βουτιά» στη μετοχή μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων από την εταιρεία γυμναστικού εξοπλισμού

Newsroom
Μοιράσου το
Peloton: «Βουτιά» στη μετοχή μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων από την εταιρεία γυμναστικού εξοπλισμού
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Τα στελέχη της Peloton δήλωσαν την Πέμπτη ότι αναμένουν πωλήσεις στις διακοπές των εορτών από 1,1 έως 1,2 δισ. δολάρια, ενώ οι αναλυτές κατά μέσο όρο είχαν προβλέψει έσοδα 1,49 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με την FactSet. Με τα ζητήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας να ανησυχούν επενδυτές και στελέχη ενόψει της εορταστικής περιόδου αγορών, τα στελέχη της Peloton είπαν στους μετόχους σε επιστολή τους ότι «μια πιο ήπια από την αναμενόμενη έναρξη του β’ τριμήνου και η αμφισβητούμενη ορατότητα της βραχυπρόθεσμης λειτουργικής μας απόδοσης μας οδηγεί στην αναθεώρηση στις προοπτικές οικονομικού έτους».

Μόλις πριν από τρεις μήνες, η Peloton είπε στους επενδυτές ότι ανέμενε ετήσια έσοδα 5,4 δισ. δολαρίων, αλλά μειώθηκαν την Πέμπτη σε ένα εύρος 4,4 έως 4,8 δισ. δολαρίων προτείνοντας να κάνουν περικοπές για να βρουν καλύτερα περιθώρια.

Για το δημοσιονομικό πρώτο τρίμηνο, η Peloton αποκάλυψε ζημία 376 εκατ. δολαρίων, ή 1,25 δολάρια ανά μετοχή, μια τεράστια πτώση από τα κέρδη 20 σεντς ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο, όταν η εταιρεία «πετούσε» εν μέσω αύξησης των πωλήσεων εξοπλισμού γυμναστικής στο σπίτι κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Τα έσοδα 805,3 εκατ. δολαρίων ήταν αύξηση/μείωση από 758 εκατ. δολάρια το προηγούμενο τρίμηνο και έχασαν τη μέση εκτίμηση των αναλυτών.

Οι αναλυτές ανέμεναν κατά μέσο όρο απώλεια 1,10 δολαρίων ανά μετοχή από πωλήσεις 809 εκατ. δολαρίων, σύμφωνα με τη FactSet. Οι μετοχές έπεσαν σε λιγότερο από 70 δολάρια σε συναλλαγές αμέσως μετά την δημοσίευση των αποτελεσμάτων, επίπεδα που η Peloton δεν έχει δει σε κανονική συνεδρίαση από τον Αύγουστο του 2020. Η μετοχή έκλεισε με πτώση 4,3% στα 86,06 δολάρια.
 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.