Διεθνή
02-11-2021 | 19:18

To Facebook τερματίζει τη λειτουργία αναγνώρισης προσώπου

Newsroom
Μοιράσου το
To Facebook τερματίζει τη λειτουργία αναγνώρισης προσώπου
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Η Meta ή αλλιώς Facebook, ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα βάλει τέλος στη λειτουργία αναγνώρισης προσώπου, κλείνοντας έτσι μια από τις πιο ευρέως χρησιμοποιημένες τεχνολογίες αναγνώρισης προσώπου.

Σύμφωνα με το CNBC, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι αυτή η αλλαγή θα επηρεάσει περισσότερο από το ένα τρίτο των καθημερινών ενεργών χρηστών της πλατφόρμας, δηλαδή πάνω από 600 εκατομμύρια λογαριασμούς.

Έτσι, με το τέλος της λειτουργίας αυτού του συστήματος, το Facebook δεν θα αναγνωρίζει πλέον αυτόματα τα πρόσωπα των ανθρώπων σε φωτογραφίες ή βίντεο.

«Αυτή η αλλαγή θα αποτελέσει μία από τις σημαντικότερες εξελίξεις αναφορικά με τη χρήση της αναγνώρισης προσώπου στην ιστορία αυτής της τεχνολογίας», σημείωσε ο Τζερόμ Πεσέντι, αντιπρόεδρος τεχνητής νοημοσύνης του Facebook, σε μια ανάρτηση σε blog.

«Πάνω από 1 δισεκατομμύρια ψηφιακά μοντέλα αναγνώρισης προσώπου», θα διαγραφούν.

Αυτή η απροσδόκητη απόφαση σημαίνει ότι ορισμένα δημοφιλή εργαλεία του μέσου δεν θα λειτουργούν πλέον: για παράδειγμα όταν ένας χρήστης θα δημοσιεύει μια φωτογραφία, ο αλγόριθμος δεν θα μαντεύει πλέον τα ονόματα των ατόμων που θα είναι παρόντα.

Η διαδικασία θα διεξαχθεί παγκοσμίως και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως τον Δεκέμβριο, είπε ένας εκπρόσωπος τύπου του Facebook.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

MUST READ

Ο πρώην επικεφαλής της Google δεν πιστεύει πως η Facebook θα χτίσει το metaverse

Φράνσις Χάουγκεν: Ο Ζούκερμπεργκ πρέπει να αποχωρήσει από την ηγεσία του Facebook