Επενδύσεις υψηλών απαιτήσεων στη Μύκονο

Χάρης Ντιγριντάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επενδύσεις υψηλών απαιτήσεων στη Μύκονο
Οι ευοίωνες προοπτικές του τουριστικού 2022 καθώς και η δυναμική του προορισμού, αποτελούν βούτυρο στο ψωμί των περισσότερων.

Σε σκληρό επενδυτικό πόκερ εξελίσσεται η βιομηχανία φιλοξενίας της Μυκόνου. Διεθνούς φήμης κεφαλαιούχοι και εγχώριοι «παίκτες» ερίζουν για την απόκτηση ή δημιουργία assets που θα τους εξασφαλίσουν υψηλές αποδόσεις. Οι ευοίωνες προοπτικές του τουριστικού 2022 καθώς και η δυναμική του προορισμού, αποτελούν βούτυρο στο ψωμί των περισσότερων εξ αυτών και ήδη κορυφαία διεθνή brands απομειώνουν τις απαιτήσεις τους προκειμένου να πάρουν θέση στο νησί των Ανέμων.

Ως τέτοια κίνηση λογίζεται ή έλευση των Aman Resorts στην Μύκονο αλλά και η αποεπένδυση της L&R Properties των αδελφών Ρίτσαρντ και Ίαν Λίβινγκστον (στην Ελλάδα έχουν αποκτήσει επίσης το ξενοδοχείο Amathus στην Ρόδο και το ξενοδοχείο Τιτάνια στην Αθήνα) από το Mega επιχειρηματικό πλάνο αξίας 100 εκατ. ευρώ που είχε δρομολογήσει μαζί με την Intrakat και την Intradevelopment (ήδη ανακοίνωσαν την πώληση των μεριδίων τους), στα δυτικά της παραλίας Καλό Λιβάδι.

Κατά πληροφορίες με ποσό 90 εκατ. ευρώ περίπου μεταβιβάστηκε το εν λόγω project -που αφορούσε την ανέγερση 5άστερου συγκροτήματος, δυναμικότητας 75 σουιτών, 12 βιλών, 2 εστιατορίων και εγκαταστάσεων spa- στους Ρώσους μεγαλοεπενδυτές τον βιομήχανο Αλεξάντερ Γκριγκόριεβιτς Αμπράμοβ και τον Βλαντίμιρ Ντορόνιν, ιδιοκτήτη μεταξύ άλλων των ξενοδοχείων Aman Resorts, αλλά και πρώην σύντροφο της Ναόμι Κάμπελ. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ήδη διενεργούνται αλλαγές στα σχέδια της επένδυσης με επίκεντρο τη δημιουργία τουλάχιστον 80 σουιτών στις προδιαγραφές των Aman Resorts, ενώ διαφοροποιούνται τα πλάνα και για το spa.

Σημειώνεται ότι ο δισεκατομμυριούχος Αλεξάντερ Αμπράμοβ είναι ο ένας εκ των δύο ιδιοκτητών του Evraz, του μεγαλύτερου παραγωγού χάλυβα της Ρωσίας, με εκτιμώμενη καθαρή περιουσία σύμφωνα με το Forbes 8 δις. δολαρίων.

Ενδεικτικό της δυναμικής του προορισμού είναι το γεγονός ότι στο Καλό Λιβάδι, αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη τρεις ξενοδοχειακές επενδύσεις πέντε αστέρων, δαπάνης άνω των 220 εκατ. ευρώ.

One & Οnly οριστικά στο Καλαφάτη

Την ίδια ώρα στο Καλό Λιβάδι με το κωδικό όνομα “Project Blue” υλοποιείται ενταγμένη στην Γενική Γραμματεία Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων τουριστική επένδυση από την Grivalia Hospitality μαζί με την κυπριακή FRONTISA MANAGEMENT Ltd. Η επένδυση αφορά στη δημιουργία νέου 5άστερου συγκροτήματος, 150 δωματίων / σουιτών, σε έκταση 90 στρεμμάτων στη θέση Φερά Γκρεμνά – Βατούδια. Το ύψος της ανέρχεται σε περίπου 60 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα καλά πληροφορημένες πηγές στο παζλ της επένδυσης ενετάχθη έκταση (ενοίκιο 25 ετών) που φτάνει έως τη θάλασσα και λέγεται ότι εκμίσθωνε ο όμιλος Λιακουνάκου από την ιερά Μητρόπολη Σύρου – Μυκόνου. Μάλιστα στα σχέδια εμφιλοχώρησε η ανάπτυξη του λιμένα και κλείδωσε το brand “One & Only” για τη διαχείριση της.

Elysium Resort & Spa

Εν τω μεταξύ, μετά την είσοδο του Ναγκίμπ Σαουίρις στην περιοχή, o επίσης Αιγύπτιος Χάμεντ Ελ Τσιάτι -που πήρε τη βίλα Γαβαλά στη σχετική δημοπρασία και είναι μεταξύ άλλων μέτοχος της TUI με ποσοστό 5,1% πριν 3 περίπου μήνες- εξαγόρασε το 5 αστέρων Elysium Resort & Spa, στο οποίο θα προχωρήσει σε ριζική ανακαίνιση και ένταξη του στον αναπτυξιακό νόμο.

Παράλληλα ο Αιγύπτιος επιχειρηματίας προχωρά στην ανέγερση εγκαταστάσεων στην Άνω Μερά για τη εκμίσθωση τους από εργαζόμενους.

Ο ίδιος επιχειρηματίας είναι παράλληλα μεταξύ άλλων και Πρόεδρος της Travco, που αποτελεί κοινοπραξία με την TUI. Διατελεί, επίσης, ιδιοκτήτης της αλυσίδας ξενοδοχείων Jaz, η οποία διαθέτει τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία και πλοία στην Αίγυπτο με επενδυτική δραστηριότητα σε τουριστικά projects στη «Χώρα των Φαραώ» αλλά και σε άλλους προορισμούς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider