Διεθνή
28-10-2021 | 23:54

Apple: Αυξημένα αλλά κάτω από τις προβλέψεις τα κέρδη στο τρίμηνο

Newsroom
Μοιράσου το
Apple
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Αύξηση κατά 28% σημείωσαν τα έσοδα της Apple στο τρίτο τρίμηνο του έτους σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2020, αποτυγχάνοντας ωστόσο να «πιάσουν» τις προβλέψεις των αναλυτών.

Αναλυτικότερα, η εταιρεία ανακοίνωσε πως τα έσοδά της διαμορφώθηκαν στα 83,36 δισ. δολάρια στο γ' τρίμηνο, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν έσοδα της τάξης των 84,85 δισ. δολαρίων.

Παράλληλα, ο τεχνολογικός κολοσσός ανέφερε κέρδη 1,24 δολαρίων/μετοχή, ποσό που προέβλεπε και η αγορά.

Στον απόηχο των ανακοινώσεων, η μετοχή της Apple σημείωνε απώλειες 4% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές μετά τη λήξη της συνεδρίασης στην Wall Street.

Σύμφωνα με το CEO της Apple, Τιμ Κουκ, η εταιρεία αντιμετώπισε σημαντικά προβλήματα στις παραδόσεις των iPhone, Mac και iPad, τα οποία εν πολλοίς οφείλονται στις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στις διεθνείς αλυσίδες εφοδιασμού, ενώ αρκετά ζητήματα προκάλεσαν και οι ελλείψεις ημιαγωγών.

Όπως ανέφερε ο Κουκ, τα προβλήματα στην τροφοδοσία προκάλεσαν απώλειες εσόδων ύψους 6 δισ. δολαρίων, με τον CEO της Apple ωστόσο να υπογραμμίζει πως «δεδομένων των παραπάνω προβλημάτων, οι επιδόσεις μας είναι αρκετά ικανοποιητικές».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.