Διεθνή
04-10-2021 | 12:23

Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός του προσωπικού των American Airlines, Alaska και JetBlue

Newsroom
Μοιράσου το
Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός του προσωπικού των American Airlines, Alaska και JetBlue
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Την απόφαση της αμερικανικής αεροπορικής εταιρείας United Airlines, η οποία την προηγούμενη εβδομάδα ζήτησε από όλους τους υπαλλήλους της να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να συνεχίσουν την εργασία τους στην εταιρεία, ακολουθούν τρεις ακόμα αερομεταφορείς των ΗΠΑ.

Πιο αναλυτικά, οι αεροπορικές εταιρείες American Airlines, Alaska Airlines και JetBlue ζητούν από όλους τους εργαζομένους τους να προχωρήσουν στον εμβολιασμό τους κατά της πανδημίας, καθώς το γεγονός πως αποτελούν στρατηγικό εταίρο του αμερικανικού δημοσίου δεν τους αφήνει περιθώρια για διαφορετική στάση.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των διοικήσεων των τριών αερομεταφορέων, οι εταιρείες θα πρέπει να εφαρμόσουν την οδηγία του προέδρου των ΗΠΑ για εμβολιασμό των υπαλλήλων τους, καθώς η συνεργασία τους με την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών στον τομέα των μεταφορών καθιστά απαραίτητο τον εμβολιασμό του προσωπικού ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα το έργο τους.

Χαρακτηριστική είναι η απάντηση του Νταγκ Πάρκερ, CEO της American Airlines σε σχετική ερώτηση, με τον τελευταίο να σημειώνει πως «αν και η εταιρεία εξακολουθεί να εργάζεται για την σαφέστερη ενημέρωση των εργαζομένων, όσα μέλη του προσωπικού δεν εμβολιαστούν, πολύ δύσκολα θα συνεχίσουν να εργάζονται για την εταιρεία».

Το παραπάνω γεγονός, ωστόσο, αναμένεται να δημιουργήσει τριγμούς στο εσωτερικό της American Airlines, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το συνδικάτο των πιλότων της εταιρείας, περίπου 4.200 ή ποσοστό 30% από τους συνολικά 13.000 πιλότους της αεροπορικής εταιρείας, παραμένουν ανεμβολίαστοι.

Τέλος, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του MarketWatch, τα ανώτατα στελέχη δύο ακόμα αεροπορικών εταιρειών, της Delta Airlines και της Southwest Airlines, βρίσκονται σε συζητήσεις με τον Λευκό Οίκο για τον τρόπο με τον οποίο θα εναρμονιστούν στο νέο θεσμικό πλαίσιο σχετικά με τον εμβολιασμό του προσωπικού που έχει εισαχθεί από τον Τζο Μπάιντεν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Delta Air Lines: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός κατά της Covid-19 για νέες προσλήψεις

Η United Airlines ετοιμάζεται να απολύσει 593 εργαζομένους της που δεν εμβολιάστηκαν

MUST READ

ΗΠΑ: Ολοένα και περισσότερες εταιρείες τολμούν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό