Σε δημοπρασία 10 δισ. δολαρίων η πώληση των βρετανικών σούπερ μάρκετ Morrisons

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε δημοπρασία 10 δισ. δολαρίων η πώληση των βρετανικών σούπερ μάρκετ Morrisons
Δύο επενδυτές, η CD&R και η Fortress Investment, θα ακονίσουν τις διαφορές τους για την 4η μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ στο Ηνωμένο Βασιλείου

Μέσω μιας δημοπρασίας δημοπρασίας θα κριθεί η πώληση της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Morrisons στο Ηνωμένο Βασίλειο, με δύο επενδυτικά σχήματα, την Clayton, Dubilier & Rice (CD&R) και την Fortress Investment Group να αναμένεται να προσφέρουν έως και 10 δισ. δολάρια για την εξαγορά.

Υπενθυμίζεται πως μέσα στον Αύγουστο η Morrisons είχε δεχθεί αρχικά την προσφορά 9,6 δισ. δολαριών από την CD&R, αλλά η αντίπαλος της θα μπορούσε ακόμα να διεκδικήσει την αλυσίδα.

Η διοίκηση της Morrisons ανακοίνωσε πως είναι σε συζητήσεις με τις δύο εταιρείες και την αρμόδια ρυθμιστική αρχή της Βρετανίας, με στόχο την οριστικοποίηση μιας δημοπρασίας για το ποιος θα είναι ο επόμενος κάτοχος της εταιρείας. Μετά από τη δημοπρασία, οι μέτοχοι της Morrisonsθα ψηφίσουν εάν επιλέγουν την προσφορά της Fortress ή της CD&R, ανάλογα με την εξέλιξη της δημοπρασίας.

Υπενθυμίζεται πως η Morissons είναι η τέταρτη μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ στη Βρετανία, πίσω από τις Teso, Sainsbury's και Asda.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider