Διεθνή
20-10-2021 | 12:19

Η Roche αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για τις πωλήσεις του 2021

Newsroom
Μοιράσου το
Η Roche αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για τις πωλήσεις του 2021
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Στην αναβάθμιση των εκτιμήσεων της για το ύψος των πωλήσεων του 2021 προχώρησε η ελβετική φαρμακοβιομηχανία Roche, καθώς η επέλαση της μετάλλαξης Δέλτα του κορονοϊού αυξάνει την ζήτηση των διαγνωστικών τεστ.

Πιο αναλυτικά, κατά το πρώτο 9μηνο του έτους, τα έσοδα της Roche κατέγραψαν αύξηση της τάξης του 9%, ενώ κατά το ίδιο χρονικό διάστημα οι πωλήσεις του ομίλου διαμορφώθηκαν στα 50,54 δισ. δολάρια από τα 43,98 δισ. φράγκα πριν από έναν χρόνο.

Παράλληλα, οι πωλήσεις στο τμήμα διαγνωστικών αυξήθηκαν 39%.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Roche, «η ζήτηση για τα τεστ του κορονοϊού παρέμεινε υψηλή στο γ' τρίμηνο εξαιτίας της μετάλλαξης Δέλτα», ενώ ο ίδιος ανέφερε ότι υπήρξαν επίσης σημάδια ανάκαμψης στη φαρμακευτική μονάδα από το καλοκαίρι.

Τέλος, σημειώνεται πως η Roche ανακοίνωσε πως αναμένει ότι οι πωλήσεις θα αυξηθούν κατά μεσαίο-μονοψήφιο ποσοστό σε σταθερό συνάλλαγμα, ενώ μέχρι πρότινος ανέμενε αύξηση κατά χαμηλό-μεσαίο μονοψήφιο ποσοστό, καθώς η επιβράδυνση της ζήτησης για τα τεστ του κορονοϊού στο β' εξάμηνο του έτους έπληξε εν μέρει την κερδοφορία της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.