Ελλάδα
20-10-2021 | 12:01

Η Enel Green Power ολοκλήρωσε το φωτοβολταϊκό 6,5 MW στη Βέροια

Newsroom
Μοιράσου το
Η Enel Green Power ολοκλήρωσε το φωτοβολταϊκό 6,5 MW στη Βέροια
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Τελευταία ενημέρωση: 13:22

Μια επένδυση ύψους 3,5 εκατ. ευρώ ολοκλήρωσε η Enel Green Power (EGP), μέρος του Ομίλου Enel, στη Βέροια υποστηρίζοντας την πράσινη μετάβαση της περιοχής.

Η εταιρεία ολοκλήρωσε το νέο της έργο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ,ένα φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 6,5 MW, που βρίσκεται στον «Άγιο Ιωάννη - Βαμβακιές», στην περιοχή της Βέροιας, στη Βόρεια Ελλάδα. Είναι η πρώτη εγκατάσταση της EGP στη χώρα που περιλαμβάνει 16.000 πάνελ διπλής όψης (bifacial), ενώ οι κατασκευαστικές εργασίες ακολούθησαν το μοντέλο του «Βιώσιμου Εργοταξίου», το οποίο μεταξύ άλλων, περιλάμβανε σύστημα διαχείρισης αποβλήτων, χρήση λαμπτήρων εξοικονόμησης ενέργειας σε όλες τις εγκαταστάσεις του εργοταξίου και τοποθέτηση αυτόνομης φωτοβολταϊκής εγκατάστασης 6,72kW για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών του.

«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι με την ολοκλήρωση του φωτοβολταϊκού έργου Βαμβακιές, της νεότερης προσθήκης του χαρτοφυλακίου  μας στην Ελλάδα. Οι Βαμβακιές είναι ένα έργο διττής σημασίας. Αφενός υποστηρίζει την πράσινη μετάβαση της κύριας λιγνιτικής περιοχής της χώρας και αφετέρου σηματοδοτεί την εξέλιξη της φωτοβολταϊκής τεχνολογίας με τη χρήση πάνελ διπλής όψης», δήλωσε ο Αριστοτέλης Χαντάβας, Επικεφαλής Ευρώπης της Enel Green Power.

«Όπως όλα τα έργα της εταιρείας μας, οι Βαμβακιές αναπτύχθηκαν σύμφωνα με το μοντέλο της «Δημιουργίας Αμοιβαίας  Αξίας» (CSV). Έχουν υλοποιηθεί και συνεχίζουν να πραγματοποιούνται σημαντικές δράσεις για την ικανοποίηση των αναγκών της τοπικής κοινωνίας, όπως η υποστήριξη του Ιατρικού Κέντρου Πολυμύλου με χρήσιμο ιατρικό εξοπλισμό και η δωρεά φορητών υπολογιστών και σχετικού υλικού στους μαθητές του τοπικού δημοτικού σχολείου για τη διευκόλυνση των διαδικτυακών τους μαθημάτων κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19».
Παράλληλα με την κατασκευή του φωτοβολταϊκού, πραγματοποιήθηκε αναδάσωση έκτασης 90.000 τ.μ. με τη φύτευση περίπου 18.000 φυτών, η οποία έγινε από διαπιστευμένο και πιστοποιημένο δασολόγο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.