Στα «σκαριά» η ανεμογεννήτρια των 280 μέτρων από την Vesta - Η υψηλότερη στον κόσμο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στα «σκαριά» η ανεμογεννήτρια των 280 μέτρων από την Vesta - Η υψηλότερη στον κόσμο
Την πρόθεσή της να ξεκινήσει τις εργασίες εγκατάστασης της υψηλότερης ανεμογεννήτριας στον κόσμο ανακοίνωσε η δανέζικη εταιρεία κατασκευής αιολικών πάρκων Vestas.

Την πρόθεσή της να ξεκινήσει τις εργασίες εγκατάστασης της υψηλότερης ανεμογεννήτριας στον κόσμο ανακοίνωσε η δανέζικη εταιρεία κατασκευής αιολικών πάρκων Vesta.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, η ανεμογεννήτρια που θα χρησιμοποιηθεί ως πρωτότυπο θα έχει ύψος 280 μέτρων, ενώ το μήκος του κάθε πτερυγίου θα φτάνει τα 115,5 μέτρα.

Η ανεμογεννήτρια V236-15 MW θα εγκατασταθεί αρχικά σε ένα πεδίο δοκιμών στην χερσόνησο της Γιουτλάνδης στην Δανία, ενώ προς το παρόν δεν θα βρίσκεται εντός της θάλασσας, ώστε οι τεχνικοί να μπορούν να μετρούν με ευκολία την ενεργειακή της απόδοση.

Οι εργασίας για την εγκατάσταση της μεγαλύτερης ανεμογεννήτριας στον κόσμο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα του ερχόμενου έτους, ενώ η παραγωγή ενέργειας αναμένεται να ξεκινήσει στο τέταρτο τρίμηνο του 2022.

Σύμφωνα με το δίκτυο CNBC, η παραγωγική της δυνατότητα θα μπορεί να φτάσει τις 80 Gw/h τον χρόνο, ποσότητα ικανή να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες περισσότερων από 20.000 νοικοκυριών, ενώ με αυτόν τον τρόπο το περιβάλλον θα «γλιτώσει» από 38.000 κυβικούς τόνους διοξειδίου του άνθρακα.

H Vista εκτιμά πως όταν τεθεί σε πλήρη λειτουργία θα πρόκειται για την υψηλότερη και πιο αποδοτική ανεμογεννήτρια παγκοσμίως, ωστόσο όπως αναφέρει το CNBC στην κούρσα για την πρωτιά μπαίνουν με την σειρά τους και άλλες εταιρείες, όπως η κινεζική MingYang Smart Energy, η οποία πρόσφατα ανακοίνωσε την κατασκευή μίας ανεμογεννήτριας, το ύψος της οποίας θα ξεπερνά θα 240 μέτρα, ενώ το μήκος των πτερυγίων της ανέρχεται στα 118 μέτρα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider