Asda: «Αγγελία» για 15.000 εργαζόμενους ενόψει των Χριστουγέννων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Asda: «Αγγελία» για 15.000 εργαζόμενους ενόψει των Χριστουγέννων
Οι περισσότερες από τις προσωρινές θέσεις αφορούν στα καταστήματα και όχι στις αποθήκες των σούπερ μάρκετ. 

Η αλυσίδα καταστημάτων σούπερ μάρκετ Asda ανακοίνωσε πως σχεδιάζει να προσωρήσει στην πρόσληψη 15.000 νέων - έκτακτων - εργαζόμενων στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενόψει της εορταστικής περιόδου.

Σύμφωνα με το BBC, η εταιρεία δηλώνει αισιόδοξη πως θα μπορέσει να καλύψει τα «κενά» παρά την έλλειψη υποψήφιων στην ευρύτερη αγορά εργασίας της χώρας, τονίζοντας πως οι περισσότερες από τις προσωρινές θέσεις αφορούν στα καταστήματα και όχι στις αποθήκες των σούπερ μάρκετ.

Παράλληλα, η Asda αναφέρει πως αναζητά 500 εργαζόμενους για τις αποθήκες και 1.500 άτομα για τις παραδόσεις των παραγγελιών κατοίκων.

Η έλλειψη εργαζομένων επηρεάζει πλήθος κλάδων σε όλη τη χώρα

Η Βρετανία υπολογίζεται ότι έχει έλλειψη 100.000 οδηγών φορτηγών, κάτι που οι οργανώσεις των μεταφορών αποδίδουν σε μεγάλο βαθμό στην έξοδο υπηκόων της ΕΕ μετά το Brexit. Η έλλειψη οδηγών φορτηγών έχει διαταράξει τις παραδόσεις, οδηγώντας σε άδεια ράφια καταστημάτων, καθυστερήσεις στα λιμάνια και «στεγνά» βενζινάδικα, που προκάλεσαν πανικό εβδομάδων στις αγορές τον Σεπτέμβριο.

Άλλοι τομείς έχουν επίσης προειδοποιήσει για μεγαλύτερη έλλειψη εργατικού δυναμικού που αναμένεται να βλάψει τη προσφορά και την τιμή των αγαθών ενόψει των Χριστουγέννων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ενεργειακή κρίση, έλλειψη εργαζομένων, εφοδιαστικό «χάος»: Ένας δύσκολος χειμώνας για την Βρετανία

gazzetta
gazzetta reader insider insider