Ελλάδα
12-10-2021 | 14:36

Η GE Healthcare επεκτείνεται στη χειρουργική απεικόνιση με την εξαγορά της BK MedicalΤ

Newsroom
Μοιράσου το
Η GE Healthcare επεκτείνεται στη χειρουργική απεικόνιση με την εξαγορά της BK MedicalΤ
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Η GE Healthcare προχώρησε σε συμφωνία για την εξαγορά της BK Medical - ηγέτιδας στην προηγμένη χειρουργική απεικόνιση - από την Altaris Capital Partners, έναντι 1,45 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Η BK Medical, σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου, είναι καινοτόμος στην παγκόσμια διεγχειρητική απεικόνιση και χειρουργική πλοήγηση, που χρησιμοποιείται για την καθοδήγηση των κλινικών ιατρών, κατά τη διάρκεια ελάχιστα επεμβατικών και ρομποτικών χειρουργικών επεμβάσεων και για την απεικόνιση βαθέων ιστών, κατά τη διάρκεια διαδικασιών στη νευροχειρουργική και την κοιλιακή χειρουργική, καθώς και στην ουρολογία με υπερήχους. Η BK Medical εδρεύει στη Βοστώνη και την Κοπεγχάγη, απασχολεί περισσότερους από 650 υπαλλήλους και σημειώνει διψήφια ανάπτυξη των εσόδων της.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της GE Healthcare, Kieran Murphy, δήλωσε: «Οι υπέρηχοι αποτελούν σήμερα αναπόσπαστο κομμάτι πολλών μεθόδων περίθαλψης και η BK Medical αποτελεί μια στρατηγική, συμπληρωματική προσθήκη στον αναπτυσσόμενο και κερδοφόρο τομέα υπερήχων της εταιρείας μας. Η συγκεκριμένη εξαγορά βοηθά την GE Healthcare να συνεχίσει την επέκτασή της πέρα από τη διάγνωση, σε χειρουργικές και θεραπευτικές παρεμβάσεις. Απλοποιεί τη λήψη αποφάσεων για τους κλινικούς γιατρούς και τους εξοπλίζει με περισσότερες γνώσεις, ώστε να παρέχουν ταχύτερη, πιο εξατομικευμένη φροντίδα για τους ασθενείς τους – οδεύοντας έτσι ακόμα πιο κοντά στην παροχή υγείας ακριβείας».

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της BK Medical, Brooks West, ανέφερε: "Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι για τον οργανισμό και την τεχνολογία, που έχουμε δημιουργήσει στην BK Medical και ανυπομονούμε για το μέλλον μας ως μέλος της οικογένειας της GE Healthcare. Ο συνδυασμός της τεχνογνωσίας μας στην διεγχειρητική απεικόνιση και τη χειρουργική πλοήγηση με τα πολλά πλεονεκτήματα και την παγκόσμια παρουσία της GE Healthcare, θα επιταχύνει την αποστολή μας για την αλλαγή του προτύπου περίθαλψης στις χειρουργικές επεμβάσεις. Η αποστολή μας να βοηθήσουμε τους χειρούργους στο να λαμβάνουν κρίσιμες αποφάσεις, ευθυγραμμίζεται πλήρως με την αποστολή της GE Healthcare να βοηθήσει τους γιατρούς στο να λαμβάνουν πιο τεκμηριωμένες αποφάσεις και να βελτιώνουν τα αποτελέσματα των ασθενών. Ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε αυτό το νέο κεφάλαιο".

Το δελτίο καταλήγει πως τα δύο μέρη αναμένουν ότι η εξαγορά θα ολοκληρωθεί το 2022, υπό την επιφύλαξη της εξέτασης από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.