H ασφαλιστική Chubb δίνει 6 δισ. δολάρια για εξαγορές σε στην Ασία και την Τουρκία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
H ασφαλιστική Chubb δίνει 6 δισ. δολάρια για εξαγορές σε στην Ασία και την Τουρκία
Με σειρά εξαγορών τα τελευταία χρόνια, η Chubb έχει καταφέρει να γίνει η μεγαλύτερη ασφαλιστική -εκτός του κλάδου των ασφάλιστρων ζωής- εταιρεία των ΗΠΑ.

Η αμερικανική ασφαλιστική εταιρεία Chubb κατέληξε σε συμφωνία 5,75 δισ. δολαρίων για την εξαγορά των εταιριών της Cigna στην Ασία και στην Τουρκία, προωθώντας τη μεγαλύτερη είσοδο στην περιοχή.

Όπως αναφέρουν οι Financial Times, με σειρά εξαγορών τα τελευταία χρόνια, η Chubb έχει καταφέρει να γίνει η μεγαλύτερη ασφαλιστική -εκτός του κλάδου των ασφάλιστρων ζωής- εταιρεία των ΗΠΑ.

Η συμφωνία με την Cigna προβλέπει την εξαγορά του συνόλου των δραστηριοτήτων της στη Νότια Κορέα, την Ταιβάν, το Χονγκ Κονγκ, την Ταϊλάνδη, τη Νέα Ζηλανδία και την Ινδονησία.

«Η προσθήκη των επιχειρήσεων της Cigna θα ενισχύσει περαιτέρω το χαρτοφυλάκιο μας στην αγορά της Ασίας» ανέφερε σε δήλωση του ο CEO της Chubb, Έβαν Γκρίνμπεργκ, ενώ στην ανακοίνωση της η αμερικανική εταιρεία υποστηρίζει πως η συμφωνία δεν πρόκειται να μεταβάλλει τους στόχους της Chubb για το ετήσιο μέρισμα προς τους μετόχους και ενδεχόμενων προγραμμάτων επαναγοράς μετοχών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider