Scalable: Το trading app από πρώην τραπεζίτες της Goldman Sachs εξαπλώνεται στην Ευρώπη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Scalable: Το trading app από πρώην τραπεζίτες της Goldman Sachs εξαπλώνεται στην Ευρώπη
Η εταιρεία θα ξεκινήσει την εφαρμογή της στην Ισπανία, την Ιταλία και τη Γαλλία έως τον Ιανουάριο και θα προσθέσει την Αυστρία και την Ολλανδία αργότερα τον επόμενο χρόνο.

Η Scalable Capital, μια γερμανική fintech εταιρεία που ιδρύθηκε από πρώην τραπεζίτες της Goldman Sachs και υποστηρίζεται από την BlackRock, θα κυκλοφορήσει μια εφαρμογή broker σε μερικές από τις μεγαλύτερες μη γερμανόφωνες χώρες της Ευρώπης.

Η εταιρεία θα ξεκινήσει την εφαρμογή της στην Ισπανία, την Ιταλία και τη Γαλλία έως τον Ιανουάριο και θα προσθέσει την Αυστρία και την Ολλανδία αργότερα τον επόμενο χρόνο, δήλωσε ο συνδιευθύνων σύμβουλος Erik Podzuweit σε συνέντευξή του, προσθέτοντας ότι αυτές οι αγορές προσφέρουν το μεγαλύτερο αριθμό δυνητικών πελατών, ενώ υπάρχει επίσης μόνο περιορισμένος ανταγωνισμός για υπηρεσίες broker.

«Θα χρηματοδοτήσουμε την ανάπτυξη με τα χρήματα που εξασφαλίσαμε το καλοκαίρι», δήλωσε ο Podzuweit. Τον Ιούνιο, η εταιρεία συγκέντρωσε 150 εκατ. ευρώ σε μια αποτίμηση της στην αξία του 1,2 δισ. ευρώ. Ο broker έχει επί του παρόντος 200.000 πελάτες που έχουν επενδύσει 2,5 δισ. ευρώ, σύμφωνα με το στέλεχος.

Ο ψηφιακός broker της Scalable, ο οποίος ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2020, επιτρέπει στους πελάτες να επιλέξουν μεταξύ ενός δωρεάν λογαριασμού με ατομικές χρεώσεις και ενός κατ' αποκοπή λογαριασμού με απεριόριστες συναλλαγές. Ανταγωνίζεται στις υπηρεσίες χαμηλού κόστους με την Trade Republic GmbH με έδρα το Βερολίνο, η οποία αποτιμήθηκε σε περισσότερα από 5 δισ. δολάρια τον Μάιο.

Ο Podzuweit είπε ότι η εταιρεία γνώρισε ισχυρή ανάπτυξη πελατών κατά τη διάρκεια της πανδημίας καθώς πολλοί άνθρωποι είχαν μείνει στο σπίτι και οι αγορές ήταν ασταθείς. «Ο αριθμός των πελατών συνεχίζει να αυξάνεται ραγδαία και κατά τη γνώμη μου θα παραμείνει έτσι, παρόλο που δεν θα είναι πλέον στο ίδιο επίπεδο με, για παράδειγμα, τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους», πρόσθεσε.

Η Scalable ιδρύθηκε το 2014 από πρώην υπαλλήλους της Goldman Sachs, συμπεριλαμβανομένων των Podzuweit, Florian Prucker και Adam French. Ο Podzuweit εργαζόταν στις πωλήσεις, ο Prucker και ο French ήταν έμποροι, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της Scalable. Τέταρτος συνιδρυτής είναι ο Stefan Mittnik, οικονομολόγος στο Μόναχο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider