Διεθνή
05-10-2021 | 12:57

ΗΠΑ: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός του προσωπικού και στην Southwest Airlines

Newsroom
Μοιράσου το
ΗΠΑ: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός του προσωπικού και στην Southwest Airlines
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Ακόμα μία αεροπορική εταιρεία των ΗΠΑ, η Southwest Airlines καθιστά υποχρεωτικό τον εμβολιασμό των εργαζομένων της, θέτοντας ως καταληκτική προθεσμία την 8η Δεκεμβρίου.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, όλοι οι εργαζόμενοι του αερομεταφορέα με έδρα στο Ντάλας του Τέξας θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους κατά του κορονοϊού μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου, ενώ σε διαφορετική περίπτωση δε θα συνεχίσουν να εργάζονται για την Southwest Airlines.

Εξαιρέσεις, όπως αναφέρει η εταιρεία, θα γίνονται μόνο για όσους εργαζόμενους αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας που δεν επιτρέπουν τον εμβολιασμό τους.

Η απόφαση της Southwest Airlines, η οποία μετρά περισσότερους από 54.000 υπαλλήλους στις ΗΠΑ, βρίσκεται σε απόλυτη σύμπνοια με τις υπόλοιπες αεροπορικές εταιρείες των Ηνωμένων Πολιτειών, οι οποίες τις προηγούμενες ημέρες είχαν κάνει γνωστό πως όλοι οι εργαζόμενοί τους θα κληθούν να εμβολιαστούν, εάν επιθυμούν να συνεχίσουν να εργάζονται.

Υπενθυμίζεται πως οι αεροπορικές εταιρείες ήταν μεταξύ των επιχειρήσεων που κρίθηκε απαραίτητο από την κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν να προχωρήσουν στον καθολικό εμβολιασμό των εργαζομένων τους, καθώς η ύπαρξη συμβολαίων συνεργασίας με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν τους άφηνε περιθώρια για το αντίθετο.

Ήδη, American Airlines, Alaska Airlines και JetBlue κοινοποίησαν την Δευτέρα στους εργαζομένους τους τις νέες οδηγίες, ενώ σημειώνεται πως η αεροπορική United Airlines είχε προχωρήσει στην κίνηση αυτή πριν το κάλεσμα του προέδρου των ΗΠΑ, έχοντας εμβολιάσει το 97% των εργαζομένων της, ενώ όσοι αρνούνται να εμβολιαστούν χωρίς να έχουν ιατρικό ζήτημα, θα τίθενται σε υποχρεωτική αργία άνευ πληρωμής, μέχρι να βελτιωθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός του προσωπικού των American Airlines, Alaska και JetBlue

Η United Airlines ετοιμάζεται να απολύσει 593 εργαζομένους της που δεν εμβολιάστηκαν

MUST READ

United Airlines: Απαιτεί από τους 67.000 υπάλληλους της να εμβολιαστούν -Η πρώτη αεροπορική των ΗΠΑ που το κάνει