Compound: 162 εκατ. δολάρια κινδυνεύουν να χαθούν από μία λάθος αναβάθμιση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Compound: 162 εκατ. δολάρια κινδυνεύουν να χαθούν από μία λάθος αναβάθμιση
Το λάθος των 162 εκατ. δολαρίων.

Περίπου 162 εκατ. δολάρια βρίσκονται στον «αέρα» και κινδυνεύουν να χαθούν, μετά από μία «αναβάθμιση» λογισμικού που πήρε στραβά, σύμφωνα με τον Robert Leshner, ιδρυτή της DeFi πλατφόρμας Compound Labs, σε ένα περιστατικό που θεωρείται η μεγαλύτερη απώλεια κεφαλαίων σε ατύχημα, στον κλάδο των «έξυπνων συμβολαίων».

Την Πέμπτη, περίπου 90,1 εκατομμύρια δολάρια στάλθηκαν λανθασμένα στους χρήστες του δημοφιλούς πρωτοκόλλου DeFi, Compound, μετά από μια προβληματική αναβάθμιση. O ιδρυτής έκανε έκκληση μέσω Twitter για την εθελοντική επιστροφή των κρυπτονομισμάτων της πλατφόρμας, λέγοντας: «Εάν λάβατε ένα μεγάλο, λανθασμένο ποσό από την COMP από σφάλμα του πρωτοκόλλου Compound: Παρακαλώ επιστρέψτε το».

Σε αυτή την περίπτωση, οι χρήστες μπορούν να κρατήσουν το 10% του ποσού ως white-hats (χάκερς με ηθικούς σκοπούς), διαφορετικά, η πλατφόρμα θα ακολουθήσει τη νομική οδό καταγγέλοντας τους χρήστες στην εφορία.

Όμως, όπως φαίνεται το λάθος στο upgrade δεν έληξε εκεί, καθώς ο Leshner αποκάλυψε πως ο συνολικός αριθμός των tokens που κινδυνεύουν να εξαφανιστούν - από χάκερς και άτομα που ξέρουν πως να εκμεταλευτούν το λεγόμενο «bug» - ανέρχεται σε 490.000, τα οποία αντιστοιχούν σε 162 εκατ. δολάρια.

Σύμφωνα με το CNBC, υπάρχουν τρόποι για τη διόρθωση του προβλήματος στο λογισμικό, όμως εξαιτίας του μοντέλου διακυβέρνησης της Compound, αυτή είναι μια διαδικασία που κρατάει μέρες και θα χρειαστεί ακόμα μία εβδομάδα για την εφαρμογή της λύσης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

DeFi πλατφόρμα στέλνει κατά λάθος 90 εκατ. δολάρια στους χρήστες - Ο ιδρυτής ζητά να του επιστραφούν

gazzetta
gazzetta reader insider insider