Ελλάδα
29-09-2021 | 12:45

Air France: Κοντά σε συμφωνία με την Boeing για μια «τεράστια» παραγγελία αεροσκαφών

Newsroom
Μοιράσου το
Air France: Κοντά σε συμφωνία με την Boeing για μια «τεράστια» παραγγελία αεροσκαφών
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Σε συζητήσεις με την Boeing βρίσκεται η Air France-KLM για μία «τεράστια» παραγγελία αεροσκαφών «στενού κορμού» σύμφωνα με το Bloomberg.

Η συμφωνία αναμένεται να περιλαμβάνει τουλάχιστον 80 αεροσκάφη, με την επιλογή προσθήκης ακόμα 60-80 αεροσκαφών, ενώ η αγορά μπορεί να περιλαμβάνει πάνω από έναν προμηθευτή. 

Η ευρωπαϊκή αεροπορική εταιρεία βρίσκεται σε στάδιο ανάκαμψης από την κρίση που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού και κινείται προς την ανανέωση του στόλου της, ώστε να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα των καυσίμων και να μειώσει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα. 

«Ελαφριά» αεροσκάφη

Η Air France - KLM θα μπορούσε να αγοράσει μέχρι και 120 από τα μικρότερα επιβατικά αεροσκάφη της Airbus, συγκεκριμένα το μοντέλο A220. Ήδη η Air France έχει παραγγείλει 60 τέτοια αεροσκάφη και έχει την επιλογή να προσθέσει στην παραγγελία της ακόμα 30 «A220» και να αποκτήσει τα δικαιώματα για από 30 πέραν αυτών.

Η Air France θα λαμβάνει περίπου 12 «A220» το χρόνο, τα οποία θα αξιοποιηθούν για «κοντινές» πτήσεις σε Βερολίνο, Μαδρίτη και Βενετία σε πρώτο στάδιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.