Εφαρμογές της Google επιτρέπουν τη χρήση κινητών με μορφασμούς του προσώπου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εφαρμογές της Google επιτρέπουν τη χρήση κινητών με μορφασμούς του προσώπου
Δύο νέα χαρακτηριστικά για τις συσκευές Android που θα βοηθήσουν τα άτομα με προβλήματα ομιλίας ή κίνησης στη χρήση των smartphones τους.

Η Google παρουσίασε δύο νέα χαρακτηριστικά για τις συσκευές Android που θα βοηθήσουν τα άτομα με προβλήματα ομιλίας ή κίνησης στη χρήση των smartphones τους.

Σύμφωνα με το TechCrunh, το Project Activate και το Camera Switches επιτρέπουν στους χρήστες να περιηγούνται στις εφαρμογές των τηλεφώνων τους μέσα φωνητικών εντολών ή κινήσεων του προσώπου τους.

Το Camera Switches θα επιτρέπει τη χρήση συγκεκριμένων κινήσεων του προσώπου (κοίταγμα προς όλες τις κατευθύνσεις, ανασήκωμα των φρυδιών ή άνοιγμα του στόματος) για μια συγκεκριμένη δράση στο κινητό τους. Οι χρήστες θα μπορούν να ορίζουν το πόσο ευαίσθητη θα είναι η χρήση των μορφασμών, για το σκρολάρισμα, την πλοήγηση μπρος και πίσω στις συσκευές τους.

Το Project Activate, που μόλις έγινε διαθέσιμο στο Play Store, θα επιτρέπει στους χρήστες παρόμοιες λειτουργίες αλλά για πιο «τεχνικά» ζητήματα, όπως η πραγματοποίηση κλήση ή η αναπαραγωγή μιας φράσης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider