Boeing: Στα 1,4 τρισ. δολάρια οι ανάγκες της Κίνας για αεροπλάνα μέχρι το 2040

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Boeing: Στα 1,4 τρισ. δολάρια οι ανάγκες της Κίνας για αεροπλάνα μέχρι το 2040
Η εσωτερική κίνηση αεροπλάνων στην Κίνα θα υπερβεί τη διευρωπαϊκή έως το 2030 και την κίνηση αεροπλάνων στη Βόρεια Αμερική μέχρι το 2040.

Η Κίνα αναμένεται να χρειαστεί έως και 8.700 νέα αεροπλάνα για να εξυπηρετήσει τη ζήτηση για τις πτήσεις από και προς την ασιατική χώρα έως το 2040, σύμφωνα με ανάλυση της Boeing που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Η κατασκευάστρια αεροσκαφών σημειώνει στη σχετική ανάλυση πως ο στόλος αεροπλάνων της Κίνας θα διπλασιαστεί μέσα στην επόμενη 20ετία και το κόστος για την προμήθεια των νέων αεροσκαφών μπορεί να ανέλθει στα 1,47 τρισ. δολάρια.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Κίνα μπορεί να φτάσει έως και το 20% των παγκοσμίων παραδόσεων αεροσκαφών ευρείας εμπορικής χρήσης έως το 2040, με την ασιατική χώρα να αναμένεται να προσθέσει έως και 400.000 άτομα ως νέο προσωπικό στον κλάδο (πιλότοι, αεροσυνοδοί, τεχνικοί κ.α.).

Η Boeing προσθέτει ότι η εσωτερική κίνηση αεροπλάνων στην Κίνα θα υπερβεί τη διευρωπαϊκή έως το 2030 και την κίνηση αεροπλάνων στη Βόρεια Αμερική μέχρι το 2040.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

H Boeing αναθεωρεί ανοδικά τις εκτιμήσεις της για τη ζήτηση αεροσκαφών

gazzetta
gazzetta reader insider insider